Mergi la conţinutul principal

Programul Naţional de Dezvoltare Rurală a fost transmis, într-o primă variantă, Comisiei Europene

"Am transmis varianta de lucru a PNDR 2014 - 2020. Aşteptăm emiterea de către Comisia Europeană a regulamentelor de implementare şi a actelor delegate. Vreau să accentuez faptul că suntem în grafic şi ne ţinem promisiunea de a demara cât mai repede acest nou Program pentru ca mediul rural românesc să beneficieze de fondurile europene atât de necesare. Nu în ultimul rând, aş dori să mulţumesc tuturor celor implicaţi în consultări", a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.
MADR este primul minister din România care furnizează Comisiei Europene o variantă de lucru a unui Program european de finanţare.
Potrivit sursei citate, în ultima perioadă, Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020 a parcurs un amplu proces de consultare publică prin care toţi cei implicaţi au avut ocazia să îşi spună opinia asupra acestei prime forme consultative.
Toate documente transmise către Comisia Europeană se găsesc pe pagina web a Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, www.madr.ro, la secţiunea Dezvoltare Rurală.
Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, George Turtoi, a declarat recent pentru AGERPRES că Ministerul Agriculturii a realizat o variantă simplificată a PNDR, întrucât Comisia Europeană va mai adăuga o serie de detalii şi nu îşi doreşte o variantă încărcată, aşa cum este cea a programului actual.
România este pregătită să deschidă o primă măsură din noul program a doua zi după ce apar regulamentele europene şi după trimiterea variantei oficiale a PNDR, consideră George Turtoi, iar acest lucru ar putea avea loc în luna mai, dacă regulamentele apar în aprilie aşa cum a promis Comisia Europeană.
Cele 8,015 miliarde de euro disponibile pe PNDR 2014-2020 vor fi orientate către 14 măsuri principale structurate pe trei direcţii: partea de produse vegetale şi achiziţie de utilaje, pe zootehnie, prioritar fiind sectorul de reproducţie şi dezvoltarea fermelor de familie.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro