Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Programul de vizită la Spitalul Judeţean Brăila rămâne în continuare restricţionat

• deşi numărul cazurilor de îmbolnăviri provocate de virusul gripal a scăzut considerabil, măsurile restrictive impuse pe fondul epidemiei de gripă rămân valabile încă în unitatea sanitară judeţeană • ultimul caz mortal de gripă la Brăila a fost confirmat pe 5 aprilie, la o pacientă decedată pe 31 martie

 

De căteva zile, în mediul online, circulă o informaţie conform căreia programul de vizite în Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila a fost recent restricţionat de la câteva ore pe zi la doar o oră pe zi.

“Povestioară veselă de la Spitalul Judeţean Brăila...De ieri (marţi - n.r.), programul de vizite în spital s-a redus la o singură oră - de la 16 la 17. Era înainte de la 15 la 20. Mai mult de atât, povestioara spune că roboteau femeile prin spital la curăţenie generală. Gurile rele ar spune că de vină este frica de vizitele inopinate ale doamnei ministru. Eu zic că nu e aşa. Eu cred că managera spitalului a hotărât să se îndrepte după ce a tot fost făcută în toate felurile pe internet în ultima vreme”, a scris un brăilean pe Facebook, postare preluată şi distribută apoi de alţi utilizatori.

Contactată telefonic, dr. Alina Neacşu, directorul medical al unităţii sanitare, ne-a transmis că nu a fost efectuată nicio modificare la programul de vizită, el fiind acelaşi încă de când s-a declarat oficial epidemia de gripă în România. “Programul este acelaşi ca-n timpul epidemiei de gripă. Nu am fost informaţi oficial pentru modificarea lui”, ne-a declarat dr. Neacşu.

Monitorizarea cazurilor de infecţii respiratorii şi de gripă severă continuă. Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, ultimul deces din cauza gripei în formă severă la Brăila a fost anunţat în 5 aprilie 2019. Este vorba despre o femeie în vârstă de 55 de ani, confirmată cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, fără condiţii medicale pre-existente cunoscute şi nevaccinată antigripal. Femeia s-a stins din viaţă pe 31 martie, însă rezultatele Institutului Cantacuzino care au confirmat prezenţa virusului agresiv au fost gata la începutul acestei luni.
Categorie articol: 

Comentarii