Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Programare RSS, Atom si Podcast"

In urma cu citeva zile, profesorul brailean Traian Anghel de la Grupul Scolar "Anghel Saligny" si-a publicat la editura Institutul European din Iasi cea de-a opta carte, numita "Programare RSS, Atom si Podcast".
Cartea profesorului Traian Anghel prezinta detaliat tehnologiile utilizate in Web pentru mediatizarea/sindicarea continutului nou inclus in situri, bazate pe formatele RSS (Really Simple Syndication), Atom si Podcast. In spatiul literaturii autohtone de specialitate, lucrarea trateaza in premiera acest subiect. Volumul se adreseaza elevilor si studentilor de la liceele si facultatilor de profil, profesionistilor dar si utilizatorilor obisnuiti.
Cartea are 234 de pagini, iar in cuprins se pot gasi "De la Gutenberg la Internet", "Formatele RSS si Atom", "Feed-uri Podcast", Extensii media RSS 2.0", "Crearea feed-urilor si a listelor OPML", "Publicarea, cautarea si managementul feed-urilor", "Procesarea feed-urilor" si "Abonarea la feed-uri si la listele OPML".
Traian Anghel este profesor la Grupul Scolar Industrial "Anghel Saligny", gradul didactic I. Este absolvent al Facultatii de Fizica din cadrul Universitatii Bucuresti si al cursului postuniversitar de specializare in informatica de la Universitatea "Dunarea de Jos" din Galati. A mai publicat "Pagini Web dinamice. Introducere in programarea Web pentru server", "Dezvoltarea aplicatiilor Web folosind XHTML, PHP si MySQL", "Programarea in PHP. Ghid practic", "Programarea in PHP II", "Generarea de continut multimedia", "Introducere in AJAX" si "Dezvoltarea aplicatiilor Web folosind PHP si AJAX".
Domeniul sau preferat de cercetare este cel al programarii Web pentru server si client.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii