Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Program prelungit la Serviciul de Evidenţă a Persoanei pentru eliberarea noilor cărţi de identitate

sâmbătă şi duminică, lucrătorii instituţiei vor fi în activitate, tocmai pentru a-i ajuta pe brăileni să se pună în legalitate • sâmbătă este program până la ora 16.00, iar duminică, în ziua votului, Serviciul de Evidenţă a Persoanei are program până la ora 21.00 • este totuşi bine că s-a luat decizia la nivel naţional, de către Biroul Electoral Central, de a permite cetăţenilor cu acte de identitate expirate după 1 martie să poată vota pe 27 septembrie

 

Brăilenii se pot pune în legalitate cu actele de identitate, pentru a merge la vot. Totuşi, anul acesta, se poate vota inclusiv cu cărţile de identitate expirate, după cum s-a decis de la nivelul Biroului Electoral Central. Cetăţenilor cu acte de identitate expirate după 1 martie, care nu au apucat să le schimbe, li se permite să voteze pe 27 septembrie.

Sâmbătă şi duminică este program prelungit la Serviciul Public Comunitar Judeţean de Evidenţă a Persoanei (SPCJEP). Chiar şi în ziua votării, adică în data de 27 septembrie, cetăţenii care au nevoie de acte de identitate valabile se pot prezenta la sediul instituţiei pentru a se pune în legalitate. Astfel, în ziua premergătoare votului, adică sâmbătă, programul este între 8.00 şi 16.00, iar duminică serviciul este deschis până la ora 21.00. După cum ne-a precizat şeful SPCJEP, Livia Damian, în aceste două zile se va lucra pentru punerea în legalitate a persoanelor care au drept de vot şi nu au acte valabile. “Ne vom adapta programul în funcţie de cererile depuse. Vom lucra în week-end, inclusiv în ziua votului. Se poate vota inclusiv cu cărţile de identitate expirate”, a precizat conducerea Serviciul de Evidenţă a Persoanei.

După cum a decis Biroul Electoral Central (BEC), românii vor putea vota numai la secţia unde sunt înscrişi în lista electorală permanentă ori la cea unde este arondată adresa la care îşi au domiciliul sau reşedinţa. Important de menţionat este că cei care deţin un act de identitate al cărui termen de valabilitate ar fi expirat în perioada 1 martie – 27 septembrie îşi pot exercita dreptul de a alege în baza acestuia. Şi dacă o persoană nu are pe buletin adresa unde locuieşte, BEC a decis că cetăţenii care nu şi-au făcut vize de flotant până pe 4 septembrie nu vor putea vota la alegerile locale decât în localitatea de domiciliu.

Potrivit hotărârii BEC, alegătorul care, până cel mai târziu în data de 4 septembrie, şi-a stabilit reşedinţa la o altă adresă decât cea de domiciliu votează numai la secţia de votare unde este arondată strada la care îşi are reşedinţa menţionată pe actul de identitate, urmând a fi înscris în lista electorală suplimentară dacă nu a solicitat înscrierea în listele electorale permanente cu adresa de reşedinţă.

 
Categorie articol: 

Comentarii