Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Program prelungit la buletine

Pentru ca toţi brăilenii cu drept de vot să poată fi puşi în legalitate în ceea ce priveşte actele de identitate, Serviciul Public Comunitar Judeţean de Evidenţă a Persoanei (SPCJEP) şi-a prelungit programul de lucru. Astfel, din data de 20 octombrie, la toate cele patru servicii locale, respectiv Brăila, Ianca, Însurăţei şi Făurei, se lucrează de luni până sâmbătă, de la ora 8.00 până la ora 20.00. Totuşi, brăilenii trebuie să ţină cont de programul pentru primirea şi eliberarea actelor de identitate, acesta fiind afişat la fiecare serviciu. În ziua alegerilor şi ziua premergătoare, programul de lucru va fi de la ora 8.00 până la 21.00.

Şeful SPCJEP, comisar Livia Damian, a precizat că în timpul orelor suplimentare, respectiv sâmbăta şi duminica, se va lucra numai pentru punerea în legalitate a persoanelor care au drept de vot şi nu au acte valabile. Astfel, cetăţenii care au buletinele expirate, pierdute sau deteriorate se pot prezenta pentru a-şi elibera documente noi. "În zilele de sâmbătă şi în ziua votării nu se primesc acte pentru schimbări de domiciliu, pentru minori între 14 şi 18 ani sau alte cazuri. Se lucrează numai pentru alegeri. Se vor elibera atât cărţi de identitate cât şi cărţi provizorii, taxele fiind la CI de 7 lei iar la cartea provizorie de 1 leu, la care se adaugă taxa de timbru fiscal de 4 lei", a precizat Livia Damian.
În această perioadă, angajaţii SPCJEP lucrează împreună cu poliţiştii de proximitate pentru identificarea persoanelor care au actele de identitate expirate, astfel încât până la alegeri acestea să fie puse în legalitate.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii