Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Program Antidrog, pentru detinutii de la Penitenciarul Tichilesti

La Penitenciarul de Minori si Tineri de la Tichilesti s-a desfasurat, ieri, ultima etapa a Programului Antidrog, care s-a derulat in perioada octombrie-noiembrie.
Implementarea proiectului "Alcoolul iti poate fura din nou libertatea" a fost realizata de catre Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Braila, reprezentat de psihologul Olga Condrat, inspector de specialitate.
Detinutii implicati in proiect au fost adolescenti care au savirsit infractiuni sub influenta alcoolului si care provin din medii consumatoare de alcool.
Dupa cum a tinut sa sublinieze psihologul Condrat, inca de la prima intilnire de grup, participantii au stabilit de comun acord regulile de grup. "Fiecare dintre ei a invatat sa asculte opiniile celorlalti, fara a critica, despre non-discriminare si acceptarea celuilalt. De asemenea, am urmarit participarea activa la teme a fiecarui cursant. Au fost organizate si jocuri de rol, cu tematica specifica", ne-a declarat Olga Condrat.
Aceasta le-a prezentat cursantilor studii de caz reale, invitind detinutii sa gaseasca solutii alternative la consumul de alcool.
Astfel, ei au fost impulsionati sa gaseasca metode eficiente, pentru a rezista presiunii grupului care consuma alcool.
In acelasi timp, psihologul a testat cunostintele detinutilor despre efectele nocive ale alcoolului, prin chestionarul initial de verificare. "Am procedat astfel, pentru a cunoaste nivelul lor de informare si pentru a demola miturile referitoare la alcool. Astfel, prin participarea la acest program, au avut acces la informare specializata, cu prezentarea consecintelor in plan fizic, psihic si social a consumului de alcool" a adaugat Olga Condrat.
Participantii, care au fost motivati sa participe activ, au spus ca s-au integrat foarte bine in grup.
Cursantii au dorit sa demonstreze, printr-o recapitulare rapida, ca au constientizat riscurile la care se expun prin acest comportament de consum si chiar au afirmat ca s-au simtit valorizati, avind dreptul, la aceste intilniri de grup, sa se exprime liber, cu respectarea insa, a regulilor de grup pe care ei insisi le-au stabilit.
Dovada impactului acestui program asupra detinutilor a constiuit-o tocmai faptul ca, dupa inminarea diplomelor de participare, acestia si-au exprimat dorinta de a mai participa la asemenea programe, pe care le considera utile.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii