Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Profesorul Valerian Antohe de la Liceul "Perpessicius" va fi sanctionat drastic

La Liceul "Perpessicius", profesorul de matematica Valerian Antohe a fost reclamat de elevii din clasa a XII-a ca face presiuni prin note pentru a-i aduce la pregatiri in particular, ca le cere bani pentru diferite culegeri, dar nu mai apar nici banii, nici culegerile, ca nu-si face datoria la clasa. Initial profesorul a negat aceste afirmatii, spunind ca vrea doar sa-i puna cu burta pe carte pe elevi si ca nu a luat nici un ban de la copii, insa atit directorul scolii, prof. Constantin Gherghinoiu, cit si inspectorii care i-au verificat activitatea au constatat contrariul.
Directorul liceului, prof. Constantin Gherghinoiu, a spus ca sint mai multe asemenea reclamatii la adresa cadrului didactic si ca in timp au fost luate masuri administrative, dar profesorul a sfidat totul si a continuat in aceeasi maniera. In urma cu citeva zile, Inspectoratul Scolar a finalizat ancheta privitoare la activitatea didactica a profesorului Valerian Antohe. "Inspectia s-a realizat la nivelul liceului si urmeaza ca scoala sa ia masuri conform Statutului Personalului Didactic, conf. art. 116, pentru aplicarea sanctiunii. Scoala va hotari sanctiunea pe care o va primi profesorul. Concluzia inspectiei este ca domnul profesor nu preda la nivelul la care ar fi trebuit la clasa. In caiete nu sint trecute toate lectiile pe care le-a predat, copiii au lacune in cunostinte. El va fi strict monitorizat de conducerea unitatii scolare si prin intermediul unei comisii, alcatuita conform Statutului, se va merge la aplicarea unor sanctiuni", a precizat inspectorul scolar general Lilliana Tudoran.
Directorul Constantin Gherghinoiu a precizat apoi ca sanctiunile pe care putea scoala sa i le dea au fost date: observatii, avertisment, diminuarea salariului pe citeva luni. "Conform Statutului Personalului Didactic, daca neregulile pentru care s-au dat sanctiunile se repeta, am putea sa ajungem si la desfacerea contractului de munca, insa, conform Codului Muncii, pentru a lua o asemenea masura trebuie instituita o comisie, prin decizia directorului, din care sa faca parte directorul adjunct, secretarul si seful de catedra. Comisia va analia problemele si va lua o decizie in functie de rezultat. Voi infiinta aceasta comisie si vom vedea ce sanctiune va primi", a mai spus directorul Constantin Gherghinoiu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii