Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Profesorul Antohe: "Dezmint în mod categoric absolut toate acuzaţiile care se referă la mine"

În acest sens, dezmint în mod categoric absolut toate acuzaţiile care se referă la mine şi sunt cuprinse în articolele menţionate. Subliniez faptul că nu am avut niciodată calitatea de "acuzat", ci de "învinuit" în urma unui denunţ tendenţios al unui elev dintr-o clasă terminală de liceu. În urma cercetărilor efectuate de Parchet şi conform rezoluţiei nr.605/P/2006 a Parchetului de pe lîngă Tribunalul Brăila toate aceste învinuiri s-au dovedit a fi neadevărate, realizându-se scoaterea mea de sub urmărire penală. Această rezoluţie face ca şi celelalte acuzaţii care mi s-au adus, la nivelul Inspectoratului Şcolar şi pe care le-am contestat la vremea respectivă, să fie puse sub nulitate, nevinovăţia mea fiind demonstrată.

Subliniez în acelaşi timp că în articolele precizate s-a folosit o imagine fotografică a mea preluată dintr-un alt ziar, fără ca redacţia ziarului dvs. să-mi ceară acordul, cel puţin verbal.

Consider că ar fi fost firesc ca demersul jurnalistic să excludă construirea unor articole ample numai prin citarea, pe larg, a unor "acuzaţii" şi "zvonuri" la adresa mea şi a familiei mele, cu atât mai mult atunci când sunt relatate pretinse dialoguri sau citate documente interne ale instituţiei mele. De aceea, regret faptul că nimeni din redacţia "Obiectiv Vocea Brăilei" nu m-a contactat pentru a putea comenta şi dezminţi toate aceste acuzaţii în timp util, în faza de documentare a reporterului dvs. Acest lucru ar fi fost facil, chiar în condiţiile în care în zilele de 25 august - 1septembrie nu am fost în ţară deoarece am participat la lucrările unei conferinţe internaţionale de matematică în Austria, putând fi contactat telefonic.

În încheiere, menţionez că sunt dispus ca, în interesul acurateţii jurnalistice şi al accesului la adevăr al cititorilor ziarului dvs., să ofer informaţii pe viitor ori de câte ori se va dori verificarea unor astfel de "zvonuri".

Cu stimă,
Prof. drd. gr. I,
Antohe N. Valerian
Categorie articol: 

Comentarii