Mergi la conţinutul principal

Profesorii romani pot preda trei ani in SUA

Profesorii calificati si cu experienta din Romania pot preda, timp de trei ani, la scoli din Carolina de Sud - SUA si sa li se rezerve catedrele in tara. Aceasta oportunitate este oferita de organizatia Foreign Academic & Cultural Exchange Services, Inc. (FACES) din SUA. Organizatia recruteaza profesori din intreaga lume pentru a preda in SUA inca din 1998. Se urmareste promovarea schimburilor educationale pentru imbogatirea experientei cadrelor didactice. Sediul organizatiei este in Columbia, capitala statului Carolina de Sud. Prin program se asigura transportul din tara pina in Carolina de Sud, asigurarea medicala si suportul de specialitate pe tot parcursul anului scolar.
Pot participa profesori de limbi straine - spaniola, franceza, germana sau latina, sau care au specialitatile: matematica, chimie, fizica, biologie, arta si muzica. Se cauta cadre didactice atit pentru nivelul prescolar, cit si pentru nivelul primar, gimnazial si liceal, dar si pentru invatamintul special. Cadrele didactice eligibile trebuie sa cunoasca limba engleza vorbit si scris, si sa fi absolvit studii superioare de lunga durata care sa corespunda obiectului predat. De exemplu, pentru a preda matematica trebuie sa se fi absolvit cursurile Universitatii de Matematica. Nu se accepta diplomele de inginer sau de alte specializari. Pentru a preda in sistemul Educatiei speciale, cadrul didactic trebuie sa aiba o diploma care sa ateste specializarea in educatie speciala. O diploma de psiho-pedagogie generala nu este suficienta. Toate cadrele didactice trebuie sa fi absolvit cursuri speciale de psiho-pedagogie. De asemenea, candidatii trebuie sa mai aiba experienta la clasa, carnet de conducere de mai mult de un an, cazier nepatat si o stare buna de sanatate.
In Carolina de Sud ziua obisnuita de scoala incepe la ora 7.45 si se termina la ora 15.00. Se invata 180 de zile pe an, iar profesorii mai au inca 20 de saptamini de activitate. Anul scolar incepe in august si se termina la sfirsitul lunii mai. Exista o vacanta de Craciun, de doua saptamini. In general simbata si duminica nu se lucreaza.
Metoda obisnuita folosita in scolile din Carolina de Sud este dezbaterea. Ca urmare, se cauta cadre didactice cu imaginatie, dinamice care sa se adapteze sistemului american. Strategiile si tehnicile folosite la ore trebuie revazute in mod constant, iar planurile de lectii trebuie analizate din punct de vedere stiintific. Nu se accepta predarea la clasa prin citirea lectiei. Elevii trebuie angrenati in lectii si trebuie responsabilizati pentru propria educatie. In vederea candidaturii, profesorii trebuie sa completeze aplicatia on-line si apoi vor fi contactati prin e-mail pentru a depune documentele necesare daca au trecut de o prima preselectie. Este important ca documentele sa fie trimise apoi in cel mai scurt timp posibil, cel mult doua saptamini. Daca va fi acceptata candidatura, vor trebui trimise cit mai repede cazierul, referintele profesionale si o copie dupa pasaport. Se va stabili apoi data interviului. Daca se trece si de interviu, cadrul didactic va astepta repartizarea la o scoala din Carolina de Sud. Toate documentele si inregistrarea interviului vor fi transmise directorului scolii care va putea hotari un alt interviu, daca el considera necesar acest lucru. Dupa acceptarea definitiva a candidaturii, FACES incepe procesul de obtinere a vizei pentru ca profesorul sa poata veni in SUA in luna iulie.
Pentru mai multe informatii se poate accesa site-ul www.myscschools.com ce apartine Departamentului Educational din Carolina de Sud sau site-ul www.facesinc.org.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro