Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Profesorii intră în examen!

• mâine, 17 iulie, aproximativ 400 de dascăli brăileni sunt aşteptaţi la proba scrisă a Titularizării

 

Ca în fiecare an, cum se termină testările naţionale pentru elevi, încep examenele pentru profesori. Primul examen programat este cel de titularizare în învăţământ, proba scrisă urmând să aibă loc mâine, 17 iulie. Conform datelor centralizate de Inspectoratul şcolar Judeţean Brăila, 390 de profesori au fost admişi la proba scrisă, care se va desfăşura la Colegiul Naţional “Gh. M. Murgoci”.

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale, primele rezultate vor fi afişate pe 23 iulie. Între 23 şi 24 iulie se pot depune contestaţii, iar pe 30 iulie vor fi publicate rezultatele finale. Repartizarea candidaţilor cu media de repartizare minimum 7, pe posturi didactice/catedre vacante publicate pentru angajare cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată, este programată pentru ziua de 31 iulie.

Titularizarea este examenul de angajare pe o perioadă nedeterminată într-o şcoală. Pentru a se titulariza, deci pentru a ocupa un post pe o perioadă nedeterminată, candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) atât la examenul scris, cât şi la inspecţia la clasă în profilul postului. Pentru a deveni suplinitor, deci pentru angajarea pe perioadă determinată, candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât şi inspecţia în profilul postului.

Reamintim că anul trecut, patru din zece profesori brăileni au picat la proba scrisă, adică nu au reuşit să obţină minim nota 7. Rata de promovare în sesiunea de anul trecut a fost de aproape 43%, sub media naţională de circa 50%.

Pe site-ul titularizare.edu.ro şi pe site-ul ISJ Brăila sunt publicate toate informaţiile legate de examen.
Categorie articol: 

Comentarii