Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Profesorii de Religie s-au întrunit la consfătuirea de început de an şcolar

• evenimentul a avut loc marţi, 11 septembrie, în Sala de festivităţi a Colegiului Naţional “Ana Aslan”, în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Casian

 

Marţi, 11 septembrie 2018, cadrele didactice care predau Religia în judeţul Brăila s-au întrunit în şedinţa anuală în Sala de festivităţi a Colegiului Naţional “Ana Aslan” din municipiu.

La evenimentul organizat de Arhiepiscopia Dunării de Jos, Chiriarhul Dunării de Jos a susţinut o reflecţie teologică cu privire la formarea şi lucrarea misionară a profesorului de religie în şcoala românească, participarea la Sfânta Liturghie, împărtăşirea cu Sfintele Taine, cunoaşterea şi implicarea în activităţile pe care biserica le desfăşoară în societate.

“Această consfătuire ne arată că didactica înseamnă forma prin care ajungem la catedră şi rămânem acolo, dar conţinutul sau îmbisericirea noastră trebuie să treacă prin inimile noastre”, a spus ierarhul.

La întrunire, alături de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, au fost prezenţi prof. dr. Vasile Timiş, inspector general în cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale, prof. Dan-Mihai Gheorghiţă, inspector general în cadrul Inspectoratului Şcolar Brăila şi prof. Elena Cocîrlea, inspector la disciplina Religie în judeţul Brăila.
Categorie articol: 

Comentarii