Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Profesorii au salarii mărite, însă le primesc după Paşte

• abia pe data de 13 aprilie cadrele didactice îşi vor primi veniturile aferente lunii martie

 

Deşi salariile din Învăţământ au fost mărite cu 20% începând cu 1 aprilie, profesorii mai au de aşteptat până să îşi primească lefurile. Mai mult, ei nu îşi vor primi salariile înainte de Paşte, ci abia pe data de 13 aprilie, aşa cum ne-a declarat Valeriu Partene, liderul sindicatului brăilean. Întârzierea apare deoarece abia marţi noapte s-a terminat procesul de recalculare a veniturilor aferente lunii martie în sistemul de salarizare EduSal.

“S-a indus ideea în spaţiul public că toţi bugetarii îşi vor primi salariile în această săptămână, lucru total neadevărat. Salariaţii din învăţământ îşi vor primi banii în cont după sărbători. În plus, Federaţia Sindicatelor din Educaţie «Spiru Haret» solicită Ministerului Educaţiei Naţionale să ia toate măsurile necesare pentru corectarea programului de salarizare EDUSAL, astfel încât toţi angajaţii din învăţământ să-şi primească salariile săptămâna viitoare. Înţelegem că, în momentul în care se fac mai multe schimbări de ordin financiar-contabil, pot apărea probleme, însă acestea trebuie remediate în regim de urgenţă pentru ca salariaţii să nu fie afectaţi în niciun fel”, se precizează într-un comunicat de presă al Federaţiei “Spiru Haret”.
De asemenea, sindicaliştii solicită implicarea doamnei Prim-Ministru, Viorica Dăncilă, pentru soluţionarea acestora. “Cerem acest lucru deoarece situaţiile apărute nu ţin exclusiv de Ministerului Educaţiei Naţionale şi trebuie rezolvate la nivelul Guvernului”, se mai arată în comunicat.
Categorie articol: 

Comentarii