Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Profesori din toata Europa s-au intilnit la Grupul Scolar "Saligny"

Un grup de 14 profesori din grupuri scolare europene au vizitat, in urma cu citva zile, Grupul Scolar "Anghel Saligny" pentru a participa la o faza a proiectului "ESQ-Enhancing school's quality on Europe", care se refera la invatarea pe tot parcursul vietii. Proiectul este in cel de-al doilea an de derulare, fiind coordonat de Grupul Scolar Industrial "Vrij Technisch Instituut" din Oostende-Belgia. Ca parteneri participa: Instituto Tecnico Commerciale Statale "Mario Rapisardi"-Italia, coordonator Laura Colombo si profesorii Claudio Natale, Raimondo Giunta, Pohjois-Karjalan ammattiopisto Joensuu-Finlanda, coordonator Nuutinen Voitto, profesori Paavo Varis, Seija Koskela, Marijatta Kallioinen, Ceir-Villarroel-Spania, prof. coordonator Cuadra Solis Jesus, Akasaray Anadolu Teknik Lisesi-Turcia, prof. coordonator H. Akinici, prof. Betul Citak, Sibel Ugurlu, Hakki Goktas. La vizita de la Braila au fost prezenti toti cei implicati in proiect.
In primul an de proiect au fost dezvoltate teme precum reducerea abandonului scolar, competente cerute de industrie si servicii, gestionarea diferentelor dintre elevi, evaluarea initiala a elevilor si stiluri de invatare. La reuniunea de la "Saligny" fiecare scoala a prezentat materiale realizate in cursul celui de-al doilea an de proiect, experimente realizate la clasa in situatii reale, studii de caz si exemple de buna practica. La intilnire, cei 14 profesori au discutat despre inscrierea elevilor in scoala, invatarea interactiva si prin cooperare si e-learning.
In cadrul intilnirii, profesorii coordonatori de la Braila, Florin si Michaela Gradinaru au facilitat o vizita la Muzeul Brailei, o excursie in judetul Tulcea si o alta in zona montana. La discutii si intilniri a fost prezenta si directoarea grupului scolar, prof. Petruta Simionescu. "Acest mod de lucru interactiv, critic si constructiv, organizat pe echipe multinationale va continua pe o gama larga de subiecte de interes pentru toate scolile participante si denota o abordare de dimensiune europeana a problematicii puse in discutie. Consider ca reuniunea a fost un real succes", a spus prof. Florin Gradinaru.
Categorie articol: 

Comentarii