Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Profesori şi elevi din LPS, în vizită în Slovacia

Trei profesori şi cinci elevi din clasa a VI-a, de la Liceul cu Program Sportiv, au avut, recent, ocazia de a cunoaşte tradiţiile şi modul de viaţă al oamenilor din Slovacia, graţie Proiectului Multilateral Comenius "The gate to our Treasure Unlocked". Aceasta este a doua vizită din cadrul proiectului, în care LPS este partener cu şcoli din Bulgaria, Franţa, Turcia şi Slovacia.
Profesorii Canciu Liliana (coordonator), Morgan Oana şi Gorgovan Viorica şi elevii Alexandru Mădălin, Bunu Alexandru, Iordache Ioan, Năstă Miruna şi Ruşescu Roberto au mers la Partizanske, un orăşel situat la 200 de km de capitala slovacă, Bratislava.
Elevii români, bulgari, francezi şi turci au fost găzduiţi de familiile elevilor slovaci şi au avut ocazia de a cunoaşte stilul de viaţă al acestora, bucătăria tradiţională slovacă, dar şi cultura şi istoria Slovaciei prin participarea la cursurile de clasă. De asemenea, au vizitat şi Castelul Bojnicel, în care a domnit Matei Corvin, Castelul Trencin şi Castelul Nitra, ca o continuare a lecţiei de istorie. Comunicarea s-a desfăşurat în limba engleză.
Cadrele didactice au participat, de asemenea, la orele de curs şi au observat sistemul de învăţământ slovac.
Următoarea întâlnire din cadrul Proiectului Multilateral Comenius va avea loc în perioada 10-14 octombrie 2011 în Bulgaria, la o şcoală din Svhistov.
Proiectul Multilateral Comenius se adresează învăţământului preuniversitar de stat şi privat şi urmăreşte cunoaşterea de către elevi şi profesori a diversităţii culturale şi lingvistice europene. În plus, elevii sunt ajutaţi să-şi dobândească personalitatea, ceea ce îi va ajuta în cariera profesională.
Categorie articol: 

Comentarii