Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Profesor brailean publicat de "Polirom"

Profesoara Liliana Arici, cadru didactic cu gradul I la Colegiul National "Nicolae Balcescu", a publicat la editura "Polirom" un caiet de lucru pentru disciplina informatica, destinat elevilor din clasa a VI-a.
Lucrarea este structurata in doua sectiuni principale, "Elemente de programare în limbajul Pascal" si "Pagini Web cu Microsoft Word 2003", si poate fi folosita de elevi si profesori ca suport în activitatea la clasa, la pregatirea diferitelor testari si pentru antrenarea în vederea participarii la concursuri si olimpiade. Sectiunea de programare are drept scop sa formeze elevilor deprinderi de prelucrare a tablourilor unidimensionale si a sirurilor de caractere. În a doua sectiune, prin realizarea de pagini Web simple, copiii vor dezvolta abilitati de lucru cu aplicatia Word: formatarea textului, lucrul cu imagini, tabele si hiperlegaturi.
Din cuprins fac parte notiunile: tablouri unidimensionale, algoritmi de maxim, sume, produse, contorizari, siruri de caractere, functii de prelucrare a sirurilor de caractere, proceduri de conversie, foldere si fisiere, navigarea pe Internet, crearea unei pagini Web folosind Microsoft Word 2003, inserarea imaginilor si a tabelelor, hiperlegaturi, teste de verificare.
Liliana Arici este si profesor metodist în cadrul Inspectoratului Scolar Braila, coordonator al activitatii desfasurate în cadrul Centrului de Excelenta pentru Tineri Capabili de Performanta la disciplina Informatica, clasa a X-a in perioada 2002-2003, si profesor pregatitor la clasele a V-a, a VI-a, a IX-a si a X-a, in perioada 2002-2005, coautoare a suportului de curs "Initiere în Tehnologia Informatiilor si Comunicatiilor", aparut in 2001, si a culegerii "Tehnologia Informatiilor si Comunicatiilor. Aplicatii practice de laborator", aparut in 2003, din colectia
pentru dezvoltarea programelor de informatica în învatamint "Info Educational", aparuta sub egida Inspectoratului Scolar Braila. La Editura "Polirom" a mai publicat "Informatica. Caiet de lucru pentru clasa a V-a", in 2003.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii