Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Profesoara Bartoc a revenit in functia de director al Liceului Economic "P. S. Aurelian"

Ieri, comisia de analiza a cazului profesoarei Anicuta Bartoc a recomandat o reevaluare psihologica a profesoarei si a hotarit ca cea mai buna solutie este revenirea acesteia in postul de director. "Noi am analizat daca aceasta conduita a ei a fost determinata de rea credinta sau de labilitate psihica. Concluzia noastra a fost ca ea a dovedit labilitate psihica si de aceea s-a razgindit si nu a mai luat copilul in familie. Ca urmare, am recomandat reevaluarea ei psihologica si revenirea pe post. Orice alta masura de sanctionare a ei ar fi lovit si in copil si nu ne dorim asa ceva. In calitate de colegi vrem sa o sprijinim sa treaca peste acest moment si sa reuseasca sa salveze relatia cu fiul sau. Deja ea a renuntat la cererea de plasament pentru clasa a VIII-a si a facut o alta cerere prin care spune ca doreste sa-l ia acasa. Acest lucru va deveni un fapt la urmatoarea comisie de analiza a Directiei pentru protectia Copilului din 14 septembrie. De evidentiat ca noi nu am facut nici un fel de presiune asupra profesoarei, ca schimbarea cererii a fost o decizie personala", a explicat conf. univ. dr. Dorian Rais.
Directorul adjunct al Directiei de Protectie a Copilului, Simona Cimpoaie a spus ca ieri mama si-a schimbat cererea si ca in urmatoarea sedinta a DPC se va rezolva problema. "Mama continua consilierea psihologica, cu un specialist in educatie parentala, si speram ca lucrurile sa intre pe un fagas normal. Un rezultat clar vom putea da abia dupa sedinta din septembrie", a spus directorul adjunct Simona Cimpoaie.
Reamintim ca profesoara Anicuta Bartoc a nascut un baietel in 1991, insa l-a lasat in grija statului pentru ca parintii sai nu stiau de existenta lui. Cind a fost mic s-a pus problema adoptiei, insa mama a refuzat, spunind ca la trei ani il va lua acasa. Din cauza ca a ramas fara serviciu nu a mai putut sa-l ia acasa. Micutul a ramas institutionalizat si a fost trimis la scoala speciala pentru ca i s-a depistat un handicap usor. Cit a fost la gradinita si in scoala primara mama a tinut legatura cu Directia pentru Protectia Copilului si cu copilul. Din pacate, cind a trecut la gimnaziu, in ultimii trei ani nu a mai tinut legatura cu el. Anicuta Bartoc spune ca tatal sau a fost foarte bolnav, a suportat trei operatii grele si nu a mai avut timp sa se ocupe de baiat, dar ca nu s-a gindit nici o clipa sa-l abandoneze. Acum, la presiunile Directiei pentru Protectia Copilului a promis ca-l va lua in familie, mai ales ca acum si mama sa a aflat de existenta nepotului. Inca de la inceputul lunii iulie baiatul a fost dat mamei, pentru o perioada de proba, pina pe 15 septembrie. Daca lucrurile vor merge bine, dupa sedinta din 14 septembrie Anicuta Bartoc va deveni reprezentatul legal al copilului si il va lua acasa.
Categorie articol: 

Comentarii