Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Produse de igienă de la UE pentru săracii Brăilei

• peste 500 de brăileni au primit până acum  produse de igienă orală (periuţă, pastă de dinţi), produse de igienă corporală (săpun lichid, şampon copii şi adulţi) şi produse pentru igiena casei (detergent de rufe) • în viitor se vor mai acorda astfel de ajutoare pentru categoriile defavorizate din Brăila, precum şi pachete cu alimente

 

Brăilenii cu venituri reduse au primit ajutoare de la Uniunea Europeană. Vorbim despre pachete formate din produse de igienă orală (periuţă, pastă de dinţi), produse de igienă corporală (săpun lichid, şampon copii şi adulţi) şi produse pentru igiena casei (detergent de rufe) oferite prin Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) 2019/2021.

Cei care au primit aceste ajutoare sunt beneficiarii de venit minim garantat şi alocaţie pentru susţinerea familiei. Concret, conform unei informări primite de la Direcţia de Asistenţă Socială (DAS) Brăila, distribuirea ajutoarelor s-a făcut pentru un număr de 502 persoane, 136 de titulari de venit minim garantat şi un număr de 366 de titulari şi membri de familie beneficiari de alocaţie pentru susţinerea familiei.

Legea prevede ca în cazul în care mai există stocuri de produse de igienă după ce s-au distribuit persoanelor beneficiare de venit minim garantat şi familiilor beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei, acestea se vor distribui persoanelor aflate temporar în situaţii critice de viaţă, respectiv victime ale calamităţilor, persoane dependente, şi în alte situaţii asemănătoare stabilite prin anchetele sociale şi care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate. Astfel, DAS Brăila a stabilit ca şi copiii cu dizabilităţi să primească aceste pachete.

Directoarea instituţiei, Nicoleta Oancea, ne-a declarat că vor mai fi patru etape de distribuire a produsele de igienă oferite de UE în cadrul acestui program. De asemenea, prin POAD se vor distribui şi pachete cu produse alimentare.
Categorie articol: 

Comentarii