Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

A produs un accident mortal şi a crezut că scapă

* în urma impactului, unul dintre ei s-a rănit grav la cap şi la coloană, murind în braţele medicilor de pe ambulanţă * autorul accidentului a fugit de la locul faptei, fără să ajute victimele, fiind depistat de poliţişti după trei săptămâni de căutări intense * în ciuda acuzaţiilor grave la adresa acestuia, procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi - Secţia Maritimo - Fluvială a dispus cercetarea tânărului în stare de libertate

După trei săptămâni de cercetări, poliţişti brăileni au reuşit să îl identifice pe cel care, la începutul acestei luni, a omorât un bărbat într-un accident de barcă. Totul s-a petrecut în 9 octombrie, pe braţul Vâlciu al fluviului Dunărea, în jurul orei 05.30, între localităţile Gropeni şi satul Ţăcău, comuna Măraşu. Primii anunţaţi de accident au fost cei de la Căpitănia Portului Brăila, care, la rândul lor, au sesizat lucrătorii Postului de Poliţie Transporturi Navale Brăila, din cadrul Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Brăila. Ajunsă la faţa locului, echipa operativă complexă, formată din poliţişti şi reprezentanţi ai Căpităniei, a descoperit că în zona respectivă, pe malul stâng, se produsese un accident între două bărci, una cu rame şi cealaltă o şalupă de mici dimensiuni.
În barca cea mai avariată, cea cu rame, se aflau doi bărbaţi, unul în vârstă de 22 ani, iar celălalt în vârstă de 56 de ani, ambii din municipiu. Aşa cum le-a povestit anchetatorilor bărbatul mai în vârstă, în şalupa de culoare neagră se afla un tânăr care, după producerea coliziunii, a părăsit locul accidentului fără a încerca măcar să îi ajute pe ceilalţi doi. De altfel, la momentul sosirii poliţiştilor, tânărul de 22 de ani din barca cu rame era lovit grav la cap şi la spate. Deşi a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul Judeţean Brăila, pe drum, în dreptul comunei Tichileşti, tânărul a decedat.
Aşa cum se arată în buletinul de presă al Poliţiei, iniţial, în cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul savârşirii infracţiunii de ucidere din culpă faţă de autori necunoscuţi. Pe 26 octombrie, în baza cercetărilor şi investigaţiilor în teren efectuate în sistem integrat de poliţişti de la Biroul Judeţean de Transporturi Brăila, de la Secţia 5 de Poliţie Rurală Viziru, Poliţia oraşului Însurăţei, Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră, lucrători de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean, specialişti din cadrul Capităniei Brăila şi ai Bazei de Reparaţii Navale Brăila, cu sprijinul Serviciului de Combatere a Crimei Organizate Brăila s-a reuşit identificarea autorului faptei.
Acesta este C.A. (24 de ani), din municipiul Brăila, împotriva căruia s-a început urmărirea penală pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, conducerea unei bărci fără a poseda brevet sau certificat de capacitate corespunzător şi părăsirea locului accidentului fără a acorda asistenţă şi salvare.
Procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi - Secţia Maritimo - Fluvială a dispus însă cercetarea acestuia în stare de libertate.
Cu ocazia conducerii acestuia în teren, poliţiştii au găsit şalupa cu care tânărul a comis accidentul în curtea unui bărbat din Berteştii de Jos, prieten cu autorul şi proprietarul motorului şalupei. Totodată, mergând pe firul cercului de suspecţi creat la momentul începerii anchetei, poliţiştii Biroului de Poliţie Transporturi, în colaborare cu cei de la Regionala Galaţi, colegi de la Poliţia oraşului Ţăndărei, din cadrul I.P.J. Ialomiţa şi lucrători de la I.J.J. Ialomiţa, în baza unei autorizaţii de percheziţie emise de Tribunalul Galaţi, au efectuat o percheziţie şi la imobilul altui prieten de-al tânărului care a produs accidentul, de data acesta în Ialomiţa. Pentru această locaţie existau informaţii că s-au identificat bunuri care au folosit la săvârşirea de infracţiuni. În urma percheziţiei domiciliare au fost găsite 27,5 kg peşte din speciile morun şi păstrugă, scule de pescuit (2 setci), în lungime totală de 120 de metri liniari, două săbii cu lame de circa un metru lungime şi o armă cu aer comprimat, cu alice de plumb, toate deţinute ilegal. Şi acestuia i s-a întocmit dosar penal, fiind preluat de Poliţia oraşului Ţăndărei.
Categorie articol: 

Comentarii