Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Produs "made in Braila", incununat de succes pe scena Capitalei

Simbata, pe 11 octombrie, dupa aproape doi ani de la primul spectacol de acest gen la Braila, acordurile concertului Mozart Rocks au sunat in capitala, la Sala Radio. Fiul lui Nicu Teodorescu, dirijorul orchestrei Lyra si presedintele Societatii Filarmonice Lyra, Constantin Teodorescu, care a avut pentru prima oara ideea unui astfel de concert, a reusit sa stringa sub bagheta maestrului dirijor la Opera Romana, Tiberiu Soare, nu mai putin de sase tineri chitaristi romani, care au concertat alaturi de Orchestra Nationala Radio. Manifestarea a fost prilejuita de aniversarea a 125 de ani de activitate a Societatii Filarmonice Lyra, care recent si-a reluat activitatea de organizare de concerte de muzica simfonica in Braila.
Sala Radio, imbracata in straie de sarbatoare, a fost arhiplina. Spectatori de toate virstele au intrat rapid in comuniune cu artistii care au urcat pe scena, Remus Carteleanu, cunoscut din Laura Stoica Band, Horea Crisovan, chitaristul trupelor Blazzaj si Bio, Cezar Popescu si Adrian Ciuplea de la Vita de Vie, Sorin Voinea, Andrei Ilie, Dan Ionescu, Calin Grigoriu si Alexandru Cotoi.
S-a cintat Mozart, Jeff Beck, Bach, Sartori, Strauss, Bizet, Hendrix, Brian May, Yngwie Malmsteen, Beethoven, Shostakovich, Lucio Dalla, Brahms si chiar Pink Floyd.
Punctul culminant al spectacolului a fost atins atunci cind au urcat pe scena toti artistii pentru a aduce, impreuna, un omagiu lui Richard Wright, prin piesa "Comfortably Numb". Dupa un concert de doua ore, un sunet foarte bun, un spectacol de lumini magic, organizatorul evenimentului, Constantin Teodorescu, a multumit participantilor si spectatorilor, iar ultimele cuvinte adresate au incalzit si mai mult sufletul publicului: "Ne vedem data viitoare la Beethoven Rocks, speram la Sala Palatului". In loja oficiala au putut fi zarite oficialitati, consilieri ai prim-ministrului si ai presedintelui Romaniei, secretari de stat, presedinti de agentii guvernamentale, ambasadori, alte personalitati.
La finele concertului, publicul a aplaudat minute in sir echipa care le-a oferit momente de neuitat.
Sponsorii concertului au fost Compania Nationala Posta Romana, Orange Romania, Omnilogic si Romfilatelia.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii