Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Producatorii si retailerii se intilnesc astazi, la Ministerul Agriculturii

Reprezentantii marilor lanturi de magazine si ai furnizorilor se vor intilni, astazi, de la ora 14.00, la Ministerul Agriculturii, pentru a discuta pe marginea unei propuneri legislative in domeniu, care va cuprinde unele prevederi ale Codului de Bune Practici semnat de cele doua parti in luna iulie.
Camera Deputatilor a adoptat in aceasta saptamina raportul comisiei de ancheta privind acuzatiile de concurenta neloiala si practica monopolista a supermarketurilor, care propune elaborarea unui proiect de lege in domeniu.
Raportul propune inceperea unor consultari cu reprezentantii producatorilor autohtoni si cei ai supermarketurilor si hipermarketurilor pentru redactarea acestui proiect de lege care va reglementa relatiile dintre producatori, distribuitori si comercianti.
Producatorii si retailerii au avut o intilnire la Comisia Economica a Camerei Deputatilor, pentru discutii pe tema reglementarii legislative.
"In urma intilnirii, s-a agreat ca marti (miine - n.r.) sa venim cu un draft de proiect de lege. Pina atunci, Ministerul Agriculturii urmeaza sa faca o convocare a reprezentantilor retailerilor si producatorilor care sa vina cu propuneri pentru un draft de proiect de lege avind la baza Codul de Bune Practici, astfel incit martea viitoare sa poata fi emis un draft comun de proiect de lege", a declarat secretarul general al Asociatiei Marilor Retele Comerciale din Romania, Adrian Manolache.
Printre prevederile care ar putea fi cuprinse in lege se numara eliminarea obligativitatii unor taxe, interzicerea vinzarii sub costul de productie, definirea pretului de achizitie.
Retailerii si producatorii au semnat, in luna iulie, Codul de Bune Practici, o intelegere intre cele doua parti care stabileste anumite reguli, dar nu prevede sanctiuni. Reprezentantii producatorilor au afirmat inca de la inceputul discutiilor cu retailerii ca vor ca unele dintre prevederile Codului sa devina lege.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii