Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Producatorii de carne de pasare nu mai au motiv pentru scumpire

Perioada in care producatorii de carne de pasare vor primi subventii majorate a fost prelungita cu o luna, pina la 1 octombrie, desi initial Ministerul Agriculturii hotarise ca termenul sa fie 1 septembrie, a anuntat ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur. "In urma discutiilor cu Uniunea Nationala a Crescatorilor de Pasari din Romania (UNCPR) am hotarit sa mentinem subventiile majorate si pe perioada lunii septembrie, urmind ca ulterior sa luam o decizie daca vom acorda subventii majorate pina la finele anului", a spus Flutur.Valoarea subventiei pentru puii broiler livrati abatoarelor autorizate a fost dublata de Guvern in luna iunie, de la 1,40 lei la 2,80 lei pe cap de pui, in vederea sprijinirii producatorilor, afectati de pierderile suferite in urma aparitiei virusului gripei aviare. Anterior, Flutur anuntase ca subventiile vor reveni la nivelul initial la 1 septembrie.UNCPR a cerut ministrului mentinerea subventiilor majorate pina la finele anului, argumentind ca producatorii au stocuri foarte mari de carne si au micsorat nivelul productiei si al pretului, in urma aparitiei gripei aviare.Ingrijorarea populatiei fata de focarele de gripa aviara a determinat la inceputul anului scaderea consumului de carne de pasare, inregistrindu-se cresterea stocurilor cu pina la 35-40%.




Categorie articol: 

Comentarii