Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Procurorii trag de timp în cazul "Pârvu"

La 7 luni de la moartea lui Sorin Pârvu, tânărul brăilean împuşcat de un poliţist în cadrul unei misiuni ce viza capturarea unui criminal, ancheta bate pasul pe loc. Dacă până în acest moment procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi au motivat această întârziere prin faptul că nu a fost efectuată expertiza balistică - pentru a se stabili din arma cărui poliţist participant la misiune a pornit glonţul ucigaş - sau că a fost făcută dar nu a fost plătită, acum a apărut un nou motiv de întârziere. Practic, când, în sfârşit, expertiza a ajuns pe masa procurorului general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, acesta a decis să trimită toată documentaţia la Bucureşti, în vederea analizării de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a oportunităţii preluării cazului de către această instanţă. Aşa cum ne-a explicat Ionel Pârvu, tatăl tânărului împuşcat, deşi iniţial i s-a promis că i se va arăta şi lui rezultatul expertizei balistice, acum i s-a spus că acest lucru nu se mai poate face, cel puţin până ce Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie decide dacă păstrează cazul acolo sau acesta rămâne în competenţa procurorilor de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi.

"După ce m-au amânat atâta timp cu rezultatul balistic şi mi-au promis că mi-l arată cum ajunge la Galaţi, acum m-am trezit că m-am dus acolo, am aşteptat 2 ore pe holuri, ca la un moment dat să mă preia un alt procuror decât procurorul general, care mi-a explicat că fiind un caz atât de complex şi dificil, au trimis documentele la Bucureşti. Iar Bucureştiul analizează dacă le păstrează sau nu. Adică asta înseamnă încă o lună şi ceva de amânări şi apoi alte tergiversări. E clar că vor să muşamalizeze, altfel nu mai făceau din astea. Acum, e mai clar ca niciodată. De ce nu mi-au arătat rezultatul, aşa cum au promis? Se acoperă unii pe alţii... Cine ştie cât mai întârzie acum?", ne-a declarat tatăl lui Sorin Pârvu.

 

13parvu2
Ionel Pârvu: "După ce m-au amânat atâta timp cu rezultatul balistic, acum m-am trezit că m-am dus acolo, am aşteptat 2 ore pe holuri, ca la un moment dat să mă preia un alt procuror care mi-a explicat că, fiind un caz atât de complex şi dificil, au trimis documentele la Bucureşti"

De cealaltă parte, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, Marcel Codiţă, ne-a declarat că nu e vorba despre niciun fel de tertipuri de tergiversare şi că pur şi simplu se aplică aceeaşi metodă pe care instanţele inferioare o aplică atunci când au de analizat un caz complex: "Aşa cum şi instanţele inferioare nouă ne trimit cazurile grele în vederea analizării oportunităţii preluării acestora de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, aşa şi noi am trimis acest caz, care e deosebit de complex, instanţei superioare nouă, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. E o procedură normală şi acest lucru i-a fost explicat şi domnului Pârvu. Instanţa superioară va decide dacă păstrează ea cazul sau ne vom ocupa noi în continuare. Rezultatul expertizei balistice va fi transmis familiei, după ce această instanţă ia o decizie".

 

Între timp, tatăl tânărului împuşcat în urmă cu 7 luni pe B-dul Dorobanţilor este convins că cel care i-a omorât fiul va scăpa basma curată, având un sistem întreg în spatele lui: "La ce trag atâta de timp? E clar că se acoperă unii pe alţii, că şi ăialalţi de au tras în maşină, în afară de cel care l-a împuşcat, sunt pasibili de complicitate la omor. Da' ce, în România legea nu se aplică şi poliţiştilor? Dar ei trag de timp, poate mi se întâmplă mie ceva şi o las baltă....".

O altă mare supărare a familiei tânărului ucis o reprezintă faptul că până acum nu s-a făcut nici reconstituirea incidentului în urma căruia Sorin Pârvu a murit. "Am tot cerut să se facă reconstituirea, dar ei nimic. Deja i-au zis titularului maşinii să vină să o ia şi să o vândă, ca atunci când nu vor mai avea încotro şi vor trebui să facă reconstituirea, să nu mai aibă cum, maşina fiind vândută. Tot încearcă să bage sub preş cazul ăsta. Să muşamalizeze totul....".

Sătul să mai aştepte ceva din partea anchetatorilor români, tatăl lui Pârvu şi-a pus speranţa şi în Curtea Europeană a Drepturilor Omului, care face o anchetă paralelă în acest caz, dar, totodată, doreşte să meargă în audienţă şi la preşedintele României, Traian Băsescu.
Categorie articol: 

Comentarii