Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Procurorii i-au prezentat lui Jean Padureanu materialul de urmarire penala in dosarul transferurilor

Procurorii i-au prezentat presedintelui Gloriei Bistrita materialul de urmarire penala, avocatul acestuia declarind, la iesirea de la DNA, ca Jean Padureanu este cercetat pentru modul in care i-a transferat pe Ganea si Sinmartean, insa nu exista probe concrete ca a facut transferurile nelegal.
La iesirea din sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), unde a stat mai bine de trei ore, Jean Padureanu nu a dorit sa faca nici o declaratie.
Avocatul presedintelui Gloriei Bistrita, Ion Cazacu, a declarat, la iesirea din sediul DNA, ca desi dosarul in care clientul sau este certat pentru modul in care i-a transferat pe jucatorii de fotbal Ionel Ganea si Lucian Sinmartean este unul voluminos, procurorii nu prezinta nici o proba concreta prin care sa arate concret faptul ca Padureanu ar fi facut transferurile intr-un mod nelegal.
Cazacu a mai spus ca, miercuri, procurorii i-au prezentat lui Jean Padureanu materialul de urmarire penala cu toate probele in ceea ce-l privesc pe acesta, apreciind ca, din experienta lui de 30 de ani, probele care se regasesc la dosar nu sint de natura a-l incrimina pe clientul sau.
Ioan Cazacu a mai precizat ca a formulat o cerere la procurorul de caz prin care solicita sa-i lase posibilitatea ca pina la data de 10 septembrie sa depuna un memoriu prin care sa edifice toate chestiunile tehnice referitoare la modul in care se fac transferurile in fotbal.
Totodata, avocatul a mai aratat ca faza de prezentare a materialului de urmarire penala fata de o persoana nu implica in mod obligatoriu si trimiterea in judecata a respectivei persoane.
Intrebat daca aceasta chestiune ar putea aduce cu sine o posibila scoatere de sub urmarire penala a clientului sau, Cazacu a explicat ca daca pina la intocmirea rechizitoriului procurorul se convinge ca persoana cercetata este nevinovata, poate dispune o solutie de scoatere de sub urmarire penala pe care o noteaza in rechizitoriu.
Cazacu a aratat ca nu poate spune cu exactitate daca in cazul clientului sau procurorii vor da aceasta solutie.

Capii fotbalului, pe rind la DNA

Mai multe persoane acuzate in acest dosar au fost chemate de procurori la DNA pentru a li se prezenta materialele de urmarire penala. Saptamina trecuta au venit la DNA presedintele executiv al FC Dinamo, Cristian Borcea, si fostul impresar Gheorghe Popescu, pentru prezentarea materialul de urmarire penala in dosarul transferurilor de fotbalisti. De asemenea, in urma cu doua saptamini, procurorii DNA le-au prezentat materialele de urmarire penala lui Gheorghe Netoiu, fost actionar la FC Dinamo, Mihai Stoica, fost director al clubului de fotbal Otelul Galati si actual presedinte la Unirea Urziceni, precum si lui Victor si Ioan (Giovani) Becali.
Procurorii DNA ancheteaza transferurile unor fotbalisti in strainatate din perioada 1990-2005, in acest caz fiind vizati mai multi oameni de fotbal. In acest dosar al transferurilor de fotbalisti, pina in prezent, au fost audiati de procurorii anticoruptie mai multi conducatori de cluburi, impresari si fotbalisti.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii