Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Procurorii americani cer închisoare pe viaţă pentru ginerele lui bin Laden

Abu Ghaith, în vârstă de 48 de ani, a fost găsit vinovat în martie de un juriu federal din Manhattan pentru conspiraţie de a ucide americani, precum şi pentru conspiraţie pentru furnizarea de sprijin material pentru terorişti şi asigurarea propriu-zisă a acestui sprijin.
În motivare, procurorii îl portretizează pe Abu Ghaith drept un purtător de cuvânt carismatic al Al-Qaida care după atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001 a înregistrat videoclipuri incendiare pentru a recruta noi membri, precizând că inculpatul nu a dat dovadă de remuşcări şi a minţit la proces.
Procurorii au respins argumentele avocaţilor apărării - care au cerut o condamnare la 15 ani de închisoare -, conform cărora Abu Ghaith nu a complotat în mod conştient pentru a ucide americani.
"Acuzatul a jucat un rol central în conspiraţia Al-Qaida pentru a ucide americani, celebrând moartea a aproape 3.000 de oameni şi proclamând cu mândrie că tragedia lipsită de sens a fost justificată şi că America merita să fie atacată", susţin procurorii americani.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii