Mergi la conţinutul principal

Procuroare înjurată de un puşcăriaş

Marius Ali, în vârstă de 20 de ani, infractor încarcerat în acest moment în Penitenciarul Bacău, a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de "încălcarea solemnităţii şedinţei", faptă prevăzută de art. 278 din noul Cod penal. Condamnat de mai multe ori pentru infracţiuni contra patrimoniului, inculpatul originar din municipiul Galaţi i-a adresat injurii unei procuroare care "îndrăznise" să se opună cererii de liberare condiţionată formulată de el. Probă la dosar sunt şi înregistrările audio puse la dispoziţie de Judecătoria Brăila. Dacă va fi condamnat pentru încălcarea solemnităţii şedinţei, Ali riscă până la 3 luni de închisoare sau amendă penală.
Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila a fost sesizat despre fapta reprobabilă comisă de Marius Ali în ziua de 4 aprilie 2014. Potrivit sesizării depuse de Judecătoria Brăila, "în şedinţa publică din data de 24 martie 2014 (dosarul nr. 6578/196/2014 al JB), în timpul susţinerii concluziilor pe fond de către reprezentanta Ministerului Public (procurorul de şedinţă - n.r.), petentul Ali Marius i-a adus injurii, tulburând în mod flagrant ordinea şi solemnitatea şedinţei de judecată, neînţelegând să păstreze liniştea la solicitările instanţei, motiv pentru care a fost evacuat din sala de judecată".
Verificările efectuate ulterior şi probele administrate de anchetatori au dovedit faptul că, într-adevăr, cele sesizate se confirmă întocmai.
Pe rolul Judecătoriei Brăila s-a aflat dosarul nr. 6578/196/2014 privind cererea de liberare condiţionată formulată de petentul Marius Ali, deţinut, la acea vreme, în Penitenciarul de Minori şi Tineri Tichileşti (dosar soluţionat, pe 31 martie, prin respingerea cererii de liberare condiţionată). Procurorul care a supravegheat cercetările precizează: "La apelul nominal făcut în şedinţă publică, din data de 24 martie 2014, a răspuns condamnatul personal, în stare de detenţie, fiind asistat de apărătorul său care a solicitat admiterea cererii de liberare condiţionată, considerând că sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de lege. În momentul în care i s-a acordat cuvântul, reprezentanta Ministerului Public (procuror de şedinţă - n.r.) a solicitat respingerea cererii de liberare condiţionată întrucât nu au fost îndeplinite cumulativ condiţiile prevăzute de lege, precizând că inculpatul fusese sancţionat disciplinar şi solicitând menţinerea amânării liberării condiţionate, acordate de către comisia din penitenciar".
În timp ce procuroarea îşi susţinea concluziile pe fond, inculpatul Marius Ali - care nici în penitenciar nu fusese "uşă de biserică" - a început să ţipe şi să-i aducă injurii, tulburând, prin aceasta, în mod flagrant şedinţa de judecată. Fără să-i pese că procurorul căruia îi adresa injurii şi obscenităţi este femeie, puşcăriaşul de 20 de ani a continuat să vocifereze, ignorând solicitările instanţei de judecată, formată din alte două femei, o judecătoare şi o grefieră de şedinţă. În aceste împrejurări, Ali a fost dat afară din sala de judecată.
Audiat după declanşarea urmăririi penale, Marius Ali a recunoscut săvârşirea faptei, precizând că, în momentul în care reprezentantul acuzării a solicitat respingerea cererii de liberare condiţionată, "fiind într-o stare nervoasă, a izbucnit la adresa procurorului, adresându-i cuvinte obscene". Condamnatul a mai spus că, prin gestul său, a tulburat solemnitatea şedinţei de judecată, fiind evacuat din sală de către subofiţerii de la penitenciar care-l supravegheau.
Probă la dosarul cauzei sunt şi înregistrările audio puse la dispoziţie de Judecătoria Brăila, din care se constată comportamentul inculpatului Marius Ali. Mai trebuie precizat faptul că, după incidentul din martie, Ali a fost transferat la Penitenciarul Bacău, unde se află şi în prezent.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro