Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Procesul lui Saddam Hussein a fost aminat pentru 19 aprilie

Procesul fostului dictator irakian Saddam Hussein, judecat in cazul masacrului de la Dujail, a fost aminat pentru 19 aprilie, a anuntat, luni, Inaltul Tribunal Penal Irakian, argumentind ca a acordat, astfel, un ragaz expertilor insarcinati cu autentificarea semnaturilor acuzatilor, informeaza AFP.
Apararea a contestat un raport al expertilor in care erau autentificate semnatura fostului presedinte si cea a fratelui sau vitreg, Barzan al-Tikriti, pe documente legate de masacrul de la Dujail.
"Contestam raportul si cerem experti neutri, nu functionari care au legaturi cu Ministerul de Interne", a declarat Khalil al-Dulaimi, avocat al fostului presedinte.
"Cerem experti din tari straine, cu exceptia Iranului, deoarece aceasta tara este ostila arabilor", a adaugat el.
Avocatul a facut aceste declaratii in urma lecturii unui raport redactat de trei experti grafologi care au conchis sa semnatura lui Saddam Hussein si cea a fratelui sau vitreg de pe documentele legate de masacrarea siitilor in localitatea Dujail sint autentice.
In raport, specialistii au mentionat ca cei doi inculpati au refuzat sa le ofere probe de semnaturi, insa au apreciat ca cele care apar pe documentele furnizate de acuzare sint autentice.
Aceasta a fost cea de-a 21-a sedinta de audieri, de la inceputul procesului, la 19 octombrie 2005.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii