Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Procesul "Gazeta", aminat pina in toamna

Magistratii braileni au decis sa amine pina in septembrie judecarea dosarului "Gazeta", in care sint acuzati de santaj mai multi ziaristi sau directori ai trustului cu acelasi nume. Motivul tine de citarea gresita a uneia din partile vatamate si de faptul ca aparatorul unei alte parti a solicitat un nou termen, deoarece abia nascuse. De asemenea, s-a dispus ca bunurile ridicate cu ocazia perchezitiilor facute pe 30 octombrie 2006 sa fie restituite si societatilor implicate in proces, nu doar inculpatilor, in masura in care respectivele obiecte, aflate in custodia DIICOT Cluj, nu se mai constituie drept probe.
In dosarul "Gazeta" este inculpat Liviu Man, presedintele trustului cu acelasi nume, care edita 10 publicatii in judetele Cluj, Bistrita Nasaud, Maramures, Bihor, Sibiu si Mures. Alaturi de el mai sint judecati, in calitate de ziaristi sau directori ai trustului, Aurel Muresan, Dorel Alexandru Vidican, Ioan Otel, Calin Dan Pircalab, Aurelian Grama, Anca Elena Cocut, Adrian Avarvarei si Memoranda Suppllexa Onac. Acuzatiile vizeaza savirsirea infractiunilor de asociere la un grup infractional organizat si santaj calificat in forma continuata. La inceputul lunii martie 2007, Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei a decis sa stramute dosarul "Gazeta".
Reamintim ca procurorii care au instrumentat cazul au stabilit ca ziaristii au constituit un grup infractional organizat, iar din anul 2004 si pina in noiembrie 2006 au constrins 43 de persoane, in 53 de cazuri, sa incheie contracte de publicitate cu trustul. In caz contrar, erau amenintati cu dezvaluiri compromitatoare in publicatiile apartinind trustului de presa "Gazeta". Dintre cele noua persoane trimise in judecata in dosar, sase au fost in arest, respectiv Dan Pircalab, directorul general al Gazetei de Maramures, Aurelian Grama, redactorul sef al "Buna Ziua, Ardeal", Liviu Man, presedintele trustului Gazeta, Ioan Otel, directorul de investigatii de la Gazeta de Cluj, Dorel Vidican, directorul executiv al Gazetei de Cluj si Aurel Muresan, directorul executiv al trustului. Ulterior, ei au fost pusi in libertate, ultimii trei in urma cu aproape 4 luni.
Categorie articol: 

Comentarii