Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Procentaj 100% pentru sportivii de la Arashi-do la mondialele de Fudokan

• clubul coordonat de sensei Daniel Mihai a participat cu 14 sportivi şi toţi au urcat pe podium • fetele din Tichileşti şi Chiscani, campioane mondiale

 

Tradiţia continuă. România s-a clasat pe primul loc pe naţiuni la cea de a 8-a ediţie a Campionatului Mondial de Karate Fudokan, iar un aport la acest succes l-a avut şi clubul Arashi-do Brăila, coordonat de sensei Daniel Mihai, care a participat cu un lot de 14 sportivi şi toţi au urcat pe podiumul de premiere.

La competiţia continentală de Fudokan pentru copii, cadeţi, juniori, tineret, seniori şi veterani, desfăşurată în perioada 1-3 noiembrie la arena Glaspalast din Sindelfingen (Germania), clubul brăilean a cucerit medalii la toate categoriile de vârstă la care a participat.

La categoria de vârstă 10-11 ani, Arashi-do a bifat trei titluri mondiale, la enbu masculin prin Dario Mihai şi Gabriel Giurgiu, la kata echipe prin Dario Mihai, Gabriel Giurgiu, Marius Constantinescu şi la kumite echipe, cu România, prin Andrei Dumitru.

Tot la această categorie de vârstă, Gabriel Giurgiu a cucerit, cu echipa României, medalia de argint la kumite echipe.

Şi la categoria copiii de 12-13 ani performanţele au fost notabile. Brăilenii de la Arashi-do au cucerit trei medalii de aur prin Cătălin Baciu şi şi Maria Marcu la enbu mixt, prin Cătălin Baciu şi Maria Marcu, sportivi care au reprezentat România în probele de kumite echipe masculin şi feminin.Tot la această categorie de vârstă, clubul brăilean şi-a mai trecut în palmares patru medalii de bronz. Daria Dârnea şi Andreea Radu s-au clasat cu România pe locul al treilea la kumite echipe, aceeaşi performanţă fiind realizată de Bogdan Dîrnea şi Cătălin Baciu la enbu masculin şi de Maria Marcu la kumite individual.

Cadeţii brăileni au cucerit patru medalii, două de argint prin Ioana Radu şi Nicoleta Tureac la kumite echipe şi tot atâtea de bronz, acestea fiind adjudecate de Ioana Radu la fuku go feminin şi Nicoleta Tureac la kumite individual.

Fetele din Chiscani, Ioana Radu şi Nicoleta Tureac şi Florentina Ion din Tichileşti au devenit campioane mondiale la kata echipe, în concursul junioarelor. Clubul Arashi-do a mai cucerit trei medalii de aur la juniori, prin Florentina Ion la kumite echipe, Florentina Ion şi Cosmin Giurgiu la enbu mixt, Cosmin Giurgiu şi Alexandru Stoian la enbu masculin şi două medalii de bronz, ambele fiind adjudecate de Florentina Ion în probele de kata individual şi kumite individual.

“Rezultatele sunt foarte bune. Am participat cu 14 sportivi şi toţi au urcat pe podiumul de premiere. Sunt mulţumit de toţi sportivii clubului care au reprezentat Brăila şi România. Viitorul clubului Arashi-do este asigurat”, ne-a declarat sensei Daniel Mihai.
Categorie articol: 

Comentarii