Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Procedura de revizuire a Constituţiei, în dispută la Senat între Putere şi Opoziţie

Vicepreşedintele Senatului, Ioan Chelaru, a declarat la finalul şedinţei conducerii Senatului că disputa dintre putere şi opoziţie a vizat modul în care va fi dezbătut proiectul de revizuire a Constituţiei. "S-a apreciat că pentru a se stabili în mod corect procedura de urmat în vederea începerii procedurii de revizuire a Constituţiei să se trimită la Comisia juridică, Comisia juridică a Senatului urmează să aprecieze dacă se va analiza separat, ca un proiect de lege la Cameră şi la Senat, sau dacă se va pune problema analizării în mod consecutiv", a spus Chelaru. El a menţionat că la Camera Deputaţilor comisia juridică ar fi început deja discuţia asupra revizuirii legii fundamentale.

"Există ideea din partea coaliţiei aflate la guvernare ca acea comisie constituită acum un an de zile - care ar fi trebuit să redacteze proiectul de revizuire - să fie împuternicită să analizeze până la plenul celor două camere această procedură de revizuire", a mai menţionat vicepreşedintele Senatului.

Totuşi, Chelaru a precizat că varianta susţinută de opoziţie este aceea în care dezbaterea asupra revizuirii să se desfăşoare separat în cele două camere ale Parlamentului, iar textele aflate în divergenţă să fie supuse unei comisii de mediere şi apoi votului plenului Parlamentului.
Categorie articol: 

Comentarii