Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Procedura arestului fostului ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea, i-a oripilat pe PSD-iştii brăileni

• preşedintele PSD Brăila, Ion Rotaru, nu a dorit să comenteze prea mult motivele pentru care Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii în Guvernul PSD, a fost arestată, însă a criticat procedurile • senatorul a făcut referire la faptul că imaginea fostului ministru a fost grav afectată, iar deocamdată la mijloc sunt doar acuzaţii, nu vreo condamnare

 

Cazul arestării fostului ministru al Sănătăţii în guvernul PSD, Sorina Pintea, i-a îngrijorat pe PSD-iştii brăileni. Preşedintele organizaţiei judeţene a PSD Brăila, senatorul Ion Rotaru a vorbit recent despre acest subiect. Acesta nu a dorit să comenteze motivele pentru care Pintea a ajuns să fie arestată, însă a criticat procedurile şi faptul că fostul ministru a fost afişat în cătuşe.

“În plan uman şi personal regret şi regretăm ceea ce s-a întâmplat. Mai departe, nu aş vrea să mă angrenez într-o discuţie care ţine în perspectivă de o decizie a unei instanţe, care va hotărî dacă da sau dacă nu. Dacă sunt motive serioase sau nu. Regretabil este faptul că ea a fost un ministru bun şi este foarte bolnavă. M-am documentat şi eu. Este o boală destul de agresivă şi de urâtă, care poate la un moment dat să se ducă într-o altă zonă. Întrebarea care se pune este una singură: dacă cumva lucrurile nu stau aşa, cine mai repară ceea ce s-a stricat? În rest, instanţa să îşi facă menirea, să ia o decizie şi în funcţie de decizie vom vedea”, a declarat Rotaru.

Acesta a apreciat că o parte dintre miniştrii PNL au criticat la rândul lor modul în care Pintea a fost arestată.

“Eu sper ca lucruri în genul ăsta să nu se mai întâmple. Pentru că până la urmă suntem oameni şi ar trebui să ne comportăm ca oameni, nu ca adversari. Să păstrăm şi o anumită conduită, o anumită decenţă, să respectăm dreptul la viaţă în primul rând, al oamenilor pentru că este esenţial. Dacă acolo s-au făcut abuzuri, am înţeles că ministrul - şi este lăudabil -, a dat dispoziţie să se facă o anchetă, dacă s-au făcut abuzuri, dacă s-a respectat procedura. Iar dacă asta este procedura poate că ar trebui umblat cumva şi la procedură”, a conchis senatorul.

Sorina Pintea este acuzată de DNA de luare de mită în formă continuată şi a fost arestată în 28 februarie.
Categorie articol: 

Comentarii