Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Problemele legate de utilitati si gunoi se pot rezolva prin lobby sustinut la Guvern

Candidatul PSD Braila in Colegiul III pentru candidati, Viorel Balcan, atrage atentia asupra problemelor foarte grave cu care se confrunta cetatenii din unele cartiere ce fac parte din acest colegiu. Acesta a explicat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca majoritatea oamenilor si-ar dori salarii si pensii mai mari, locuri de joaca pentru copii, insa exista si probleme mult mai grave, respectiv zone acoperite de gunoaie, fara utilitati: "Am tot discutat zilele acestea cu cetatenii din Hipodrom, Obor, Progresu, Vidin... In general, isi doresc locuri de munca, salarii decente, pensii mai mari, locuri de joaca pentru copii. In schimb, in cartiere ca Lacu Dulce, Chercea, Brailita, Pisc - problemele sint mult mai mari si sint legate de lipsa utilitatilor si de gunoaie. Mergind pe toate strazile, si in mod deosebit in zona periferica, m-am ingrozit. Am discutat si cu primarul, si cu presedintele CJ si am decis ca in acel masterplan la nivel de judet, legat de apa si canalizare, derulat de asociatia de dezvoltare intercomunitara, sa se treaca din primavara la constructia de canalizari si alimentare cu apa in Braila".
Referitor la gunoaie, Balcan a precizat ca, din cite a observat pe teren, agentii de salubrizare nu fac contracte cu multe dintre persoanele de etnie roma de teama si ca a discutat cu primarul ca aceasta situatie sa inceteze. In plus, acesta a precizat ca, printr-un lobby sustinut la Guvern se pot accesa diverse programe, prin care sa se rezolve aceste probleme: "Gunoaiele, mai ales in Lacu Dulce, sint o mare problema. Multi nu au contracte cu firmele de salubrizare. Agentii au recunoscut ca nu au facut cu multe familii de romi, de frica. Dar si asta se poate rezolva. Tot pe un masterplan
si pe bani europeni. Exista un program de salubrizare, pentru construit gropi de gunoi ecologice si fabrici de incinerare a gunoiului. Printr-un lobby sustinut la nivelul Guvernului putem rezolva aceste probleme", a mai adaugat candidatul social - democrat.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii