Mergi la conţinutul principal

Probleme mari cu apa potabilă în județ

* locuitorii comunei Tudor Vladimirescu reclamă că, de câteva zile, se oprește des apa la robinet, iar când curge din nou este plină de impurități * conducerea CUP ”Dunărea”  afirmă că situația este valabilă în mai multe localități rurale, fiind provocată de faptul că apa potabilă este folosită la irigarea grădinilor, pe fondul secetei  existente

 

 

De câteva zile, locuitorii comunei Tudor Vladimirescu se plâng că li se întrerupe foarte des apa la robinete, iar când începe să curgă din nou  este plină de impurități și nu mai poate fi folosită nici pentru băut nici pentru igiena personală sau spălatul hainelor. ”Curge câteva ore, apoi se oprește, și când începe să curgă din nou are o culoare maronie, nu poți nici să o bei și nici să te speli cu ea”, ne-a sesizat un localnic.

Conducerea Companiei de Utilități Publice ”Dunărea” Brăila, entitatea care asigură livrarea apei potabile în majoritatea localităților de pe raza județului nostru, ne-a declarat că, într-adevăr, de câteva zile, mai exact de când vremea a început să se încălzească, s-au semnalat probleme cu presiunea apei. Acestea nu ar fi cauzate, însă, de probleme tehnice ale companiei, ci de faptul că foarte multe persoane din mediul rural ar folosi apa potabilă pentru irigarea grădinilor. Mai mult, unii săteni ar fi montat și hidrofoare pe conductele de apă, crescându-și astfel presiunea în propriile gospodării, aspect ce ar afecta, însă, gospodăriile învecinate.

”De când s-a încălzit vremea, s-a observat un consum foarte mare de apă, nu doar în Tudor Vladimirescu ci și în alte comune din județ. La Tudor Vladimirescu există un rezervor care asigură, în mod normal, apa pentru trei zile. Acesta se încarcă pe durata nopții, când este un consum redus, având o capacitate, în regim de consum normal, pentru trei zile. A fost încărcat pe timpul nopții, iar azi dimineață (joi, 9 aprilie n.n.), la ora 11.00, deja aproape se golise. Se consumă foarte multă apă pentru udarea grădinilor. Există și cazuri de consumatori care și-au montat hidrofoare pe conducte, provocând astfel scăderea presiunii la gospodăriile invecinate. Facem un apel la consumatorii din mediul rural să înțeleagă ca apa livrată pe conductele noastre nu este destinată udării grădinilor, ci uzului personal și menajer. Mai ales în această perioadă, când toată lumea trebuie să se spele foarte des pe mâini și să își spele hainele cât mai des posibil, ar trebui să se evite consumul exagerat pentru irigarea grădinilor. Este adevărat că, pe fondul lipsei precipitațiilor, este nevoie de apă și pentru grădini, însă asta nu înseamnă că trebuie să folosim toată apa potabilă în acest scop!”, ne-a declarat Silviu Mangiurea, directorul CUP ”Dunărea” Brăila.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro