Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Probleme cu salariile profesorilor în peste 30 de judeţe. Brăila nu se află pe listă

• potrivit conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean Brăila, în judeţul nostru există fonduri suficiente pentru plata integrală a salariilor dascălilor şi a contribuţiilor la stat

 

Probleme cu plata integrală a contribuţiilor la sănătate şi pensii pentru dascălii din peste 30 de judeţe. Potrivit presei naţionale, creşterea salarială în luna martie pentru toţi profesorii din sistemul de învăţământ a condus la blocaje, în sensul în care există fonduri suficiente pentru plata netă a lefurilor, însă nu şi pentru contribuţiile la stat din Educaţie. S-a ajuns în această situaţie, deoarece lefurile dascălilor şi ale personalului auxiliar se plătesc în funcţie de costul standard per elev, o sumă anuală aprobată prin hotărâre de Guvern, iar banii alocaţi nu acoperă toate cheltuielile unităţilor de învăţământ.

În timp ce în alte judeţe au existat probleme cu plata contribuţiilor la stat, la Brăila nu sunt probleme la acest capitol.

“La noi au fost achitate şi luna trecută contribuţiile. Au fost la zi. Salariile, astăzi (n.r. - ieri) se vor primi integral, la fel şi contribuţiile vor fi plătite. Toţi profesorii din judeţul Brăila vor fi la zi cu plata salariilor şi a tuturor dărilor către stat. La noi nu sunt probleme”, ne-a declarat Dan Gheorghiţă, inspector şcolar general adjunct.

Reamintim că de la 1 martie salariile profesorilor au crescut cu 20%.

 
Categorie articol: 

Comentarii