Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Proba sportiva, marea incercare a candidatilor de la scolile de politie

Din cei 121 de tineri braileni, 89 de baieti si 32 de fete, care s-au luptat pentru a ocupa un post la scolile de agenti de politie de la Cimpina si Cluj-Napoca, doar 13 au fost declarati admisi. Astfel, la Cimpina, din 88 de baieti inscrisi au luat examenul doar 10, iar din cele 31 de fete inscrise, au promovat doua. La Cluj s-au inscris doar doi candidati din Braila, un baiat care a fost nevoit sa se intoarca acasa, fiind declarat respins, si o fata care a avut mai mult noroc, fiind admisa. Se pare ca probele care i-au pus in dificultate pe cei care au vrut sa devina agenti de politie, au fost cele sportive. In cele cinci zile de sustinere a probelor sportive, respectiv 20 - 24 august, la Scoala de Agenti de Politie "Septimiu Muresan" Cluj-Napoca, concurenta pentru ocuparea unuia dintre cele 150 de locuri disponibile anul acesta s-a redus, in fiecare zi, simtitor. Daca inainte de probele eliminatorii sportive era o concurenta de aproape 11 candidati pe un loc, s-a ajuns dupa probele sportive, la 3,8 candidati pe un loc. Statistic, din cei 1.605 candidati inscrisi, numai 36% au trecut de probele de viteza, saritura in lungime, aruncarea mingii medicinale si rezistenta. Dintre cei 569 de tineri care au reusit, 84 sint fete, iar 485 sint baieti. Din cele 436 de fete inscrise, 81% au iesit din cursa, iar la baieti, din cei 1.169 de inscrisi, 58% au picat la sport.
Situatia nu a fost diferita nici la Scoala de Agenti de Politie "Vasile Lascar" Cimpina. Aici, dupa finalizarea probelor sportive, desfasurate pe parcursul a 9 zile de examinare, au fost declarati respinsi 1.783 de candidati dintr-un total de 4.789 inscrisi la inceputul examenelor. Pentru cele 685 de locuri scoase la concurs, 2.919 candidati au ramas sa sustina proba scrisa, dintre care 1.053 barbati si 730 femei. La acestia s-au adaugat 26 de tineri de etnie roma, care au concurat pe locurile speciale scoase la concurs pentru ei, separat de ceilalti candidati.
In scopul asigurarii transparentei examenului, a fost permis accesul pe baza sportiva, in fiecare zi, a unui numar de trei reprezentanti ai parintilor candidatilor, alesi prin tragere la sorti, pentru a participa in calitate de asistenti. Mai mult, comisiile de examinare au fost mixte, fiind formate din profesori de la catedra de Educatie Fizica si Autoaparare a scolii si profesori de specialitate de la unitatile de invatamint din Cimpina.
De asemenea, la Scoala de Politie Cimpina, 29 de candidati au fost respinsi, fiind declarati inapt medical, iar alti 32 s-au retras din motive personale din concurs. La Scoala de Politie Cluj, 16 candidati nu s-au prezentat, iar alti 4 au fost respinsi pe motive medicale. Candidatii ramasi in concurs au sustinut examenul scris de verificare a cunostintelor de limba romana si de limba straina in ziua de 31 august, iar rezultatele finale au fost afisate simbata,1 septembrie.
Categorie articol: 

Comentarii