Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Proba "D" a Bacalaureatului

Cei aproape 3.000 de candidati inscrisi la examenul de Bacalaureat sustin astazi proba "D", respectiv proba obligatorie a profilului. Cei de la matematica-informatica dau Matematica de tip 1-1, cei de la stiintele naturii si de la liceele economice dau Matematica de tip 1-2, iar cei de la profilele tehnice sustin examenul la Matematica de tip 2. Elevii de la profilul pedagogic dau examen la Matematica de tip 3. Pentru aceasta proba, elevii de la profil uman pot alege intre Istorie si Geografie.
Statistica Inspectoratului Scolar a evidentiat faptul ca inainte de incheierea anului scolar s-au inscris 590 de candidati pentru Matematica de tip 1-1, 1.028 pentru Matematica de tip 1-2, 636 pentru Matematica de tip 2 si 58 pentru Matematica de tip 3. La Istorie sint inscrisi 180 de candidati, iar la Geografie 562. Dintre acesti candidati, unii s-ar putea sa nu se prezinte la examen, din mai multe motive: au ramas corigenti, au picat sau au lipsit la probele orale, sau pur si simplu nu vor sa se mai prezinte pentru ca nu au facut mare lucru la proba scrisa de la limba romana.
Bacalaureatul va continua miine, cu proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii, iar pe 5 iulie se da proba scrisa sau practica la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare. Rezultatele preliminare se vor afisa pe 7 iulie, iar in aceeasi zi se vor depune si contestatiile. Acestea se vor rezolva intre 8 si 10 iulie, iar rezultatele finale se vor afisa pe 10 iulie.
Categorie articol: 

Comentarii