Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pro Democraţia Brăila trage un semnal de alarmă

Asociaţia Pro Democraţia Club Brăila a emis, vineri, un comunicat de presă pentru a avertiza asupra unor posibile consecinţe ce pot deriva din actuala "criză politică acută". Reprezentanţii asociaţiei susţin că problema este mult mai profundă decât o simplă criză guvernamentală şi că se poate ajunge chiar la soluţii radicale. "Faptul că o parte importantă a societăţii româneşti îşi face cunoscută în stradă nemulţumirea faţă de politica actuală trebuie să trezească responsabilitatea celor ce iau deciziile. Mobilizarea unei părţi active a societăţii româneşti pentru a asigura mai multă democraţie şi transparenţa politică este un semnal de alarmă. Schimbarea politicii nu înseamnă în mod necesar mai multă democraţie. Riscul derivei antidemocratice este mai real ca niciodată. Tentaţia politicienilor de toate culorile şi orientările, în a găsi soluţii de etapă (alegeri anticipate cu forţarea Constituţiei, promovarea unor aşa-zişi tehnocraţi etc.) pentru a depăşi momentul şi a întârzia, dacă nu a îngropa reforma de sistem este vizibilă. În absenţa unui proces de reformă nemulţumirea socială va spori", se arată în comunicat. Pro Democraţia susţine că întreaga responsabilitate pentru a gestiona corect situaţia cade pe umerii preşedintelui României, Klaus Iohannis, dar şi a partidelor politice.
"Asociaţia Pro Democraţia solicită preşedintelui, ca în acelaşi timp cu negocierile cu partidele privind formarea viitorului guvernului, să îşi asume rolul de mediator între societate şi instituţii, conform Constituţiei, şi să provoace o dezbatere reală şi structurată privind procesul de reformă politică pentru viitorii ani. În acest sens, Asociaţia Pro Democraţia consideră că aceste discuţii trebuie să se desfăşoare prin prezentarea unui calendar precis al reformelor, asumat de toţi actorii politici, şi care, dincolo de competiţia electorală ce a început deja în vederea alegerilor locale şi parlamentare viitoare, să asigure cadrul consensual al noii politici cerută de societatea românească", se mai arată în document.
De precizat că, vineri, preşedintele României a continuat dialogul atât cu partidele politice, cât şi cu reprezentanţi ai societăţii civile.

 
Categorie articol: 

Comentarii