Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

PRM-ul moare de grija europarlamentarelor

Consilierul judetean PRM Ion Arama este ingrijorat de modul in care se pregatesc alegerile europarlamentare. Estimarile sint de-a dreptul ingrijoratoare, in ce priveste participarea la vot, iar Arama se teme ca, din cauza proastei organizari, sa nu ajunga cetatenii sa stea cite doua ore la coada, pentru a-si exprima optiunea. "Mai sint 82 de zile pina se tin aceste alegeri si ne facem datoria sa sesizam unele deficiente care se manifesta atit pe plan local, cit si pe plan national. In ce priveste organizarea sectiilor de votare, s-a constatat ca nu se respecta legea. Mai concret, legea spune ca aceste sectii se organizeaza in mediul urban la 2.000 de cetateni, iar in mediul rural, intre 200 si 500. Ce se intimpla la Braila? Peste 45% din sectii au peste 2.000 de alegatori trecuti pe lista. Noi am rugat sa se reglementeze aceasta problema, pentru ca orice cetatean care vine la sectia de votare, ca sa stea doua ore la coada, se lipseste".
In conditiile in care multi dintre romanii care se tin bine pe picioare se arata de-a dreptul indiferenti fata de europarlamentare, Arama isi face probleme ca bolnavii de pe paturile de spital nu vor putea sa-si exprime optiunea pentru parlamentarii europeni. "Nu se respecta articolul care spune ca se pot organiza sectii de votare pe linga unitati militare, spitale, maternitati, centre de ingrijire, camine de batrini in care se afla cel putin 25 de cetateni cu drept de vot. Ce s-a intimplat la Braila? N-a existat nici o sectie de votare la spitale, la camine de batrini. Stiti citi votanti sint la Spitalul Judetean? Sint 1.000 de bolnavi, plus cadrele medicale. Ce facem cu ei?".
In plus, consilierul judetean atrage atentia necesitatii actualizarii listelor de alegatori, tinindu-se cont de bolnavii psihici, de morti, dar si de cei plecati in strainatate, la munca. "Vreau sa va informez ca in aceasta directie nu se face absolut nimic. Si v-as da un exemplu socant: la sectia 49, in Braila, la referendum, a aparut pe liste o persoana decedata cu 11 ani in urma, care, anul acesta, ar fi implinit 20 de ani. In plus, cei care au plecat in strainatate. Ei apar pe listele permanente. Daca domnul Basescu va face un referendum, si trebuie sa vina jumatate plus unu, nu mai vin, ca multi sint plecati. Nu stiu, eu nu am solutii, dar trebuie gasita o rezolvare".
Categorie articol: 

Comentarii