Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

PRM iese in alegeri cu candidati care nu au habar ce face Parlamentul

Organizatia PRM Braila si-a prezentat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, candidatii la alegerile parlamentare. Presedintele PRM, George Moisescu, a anuntat urmatoarea lista de candidati:
pentru Colegiul I pentru Senat va candida Lascu Ilie, iar pentru Colegiul II, Senat, Valeriu Popa; pentru Colegiul I la Camera Deputatilor, va intra in cursa Anghel Dencu, pentru Colegiul II, se va bate insusi George Moisescu, pentru colegiul III, Mircea Constanda, pentru Colegiul IV, Smaranda Ionescu, iar pentru colegiul V, se va lupta Costel Dorinel Turtoi. Dintre cei 7, doi sint straini de judet, respectiv Smaranda Ionescu si Anghel Dencu. Liderul local PRM a precizat insa ca ambii au avut legatura cu Braila in trecut si sint membri ai filialei de ani de zile, motiv pentru care el unul, ii considera de-ai casei.
Lascu Ilie, prezentat de presedintele PRM drept un om de baza, fost prefect de Braila, proaspat intrat in PRM, a declarat: "Eu cred ca poporul roman, deci si locuitorii judetului Braila, nu vor fi de acord ca din Parlamentul Romaniei sa lipseasca Partidul Romania Mare, care dupa Revolutie i-a fost in Parlament cutia de rezonanta in care i-a vibrat glasul si vocea dragostei fata de acest pamint, eroii sai si ai neamului. Eu cred ca Parlamentul Romaniei fara Partidul Romania Mare va fi sarac si schilod, pentru ca-i va lipsi vocea tribunului si ai altor lideri nationali ai partidului, ce asemenea lui Avram Iancu si a altor eroi ai neamului romanesc, in vremuri inca grele pentru tara, a imbracat haina verbului si a argumentelor nationale, pentru a descuraja tendintele tot mai evidente ale unora de a atenta la siguranta nationala si la viata noastra de zi cu zi".
Smaranda Ionescu, deputat din 1990 pina in 2004, in ultimul mandat, chiar deputat de Braila, a marturisit ca nu a candidat in legislatura trecuta, pentru ca a fost scirbita de ceea ce se intimpla in politica de la acel moment, insa s-a hotarit sa revina in forta, cind a vazut ca situatia devine din ce in ce mai rea: "Cind am vazut ca situatia continua sa se inrautateasca si nu sa se imbunatateasca, am zis ca voi reveni. Sper sa reusesc si, cu toata experienta pe care o am ca parlamentar, ca profesor universitar, ca jurist si specialist in relatiile externe, sa reusesc pentru judetul Braila si colegiul respectiv sa cream o asemanare, daca nu chiar o identitate cu regiuni din Europa si din alte tari. Ca bani de la Uniunea Europeana exista, numai ca trebuie folositi corect, iar oameni foarte capabili m-am convins ca la Braila sint foarte multi. In plus, in Parlament voi lupta pentru un nou statut al cadrelor didactice, care n-au fost apreciate la justa lor valoare".
In ceea ce-l priveste, Costel Turtoi a marturisit ca e debutant in postura de candidat la Parlament, ceea ce s-a vazut, oricum, dupa problemele pe care isi propune sa le rezolve si care, de fapt, nu au nici o legatura cu activitatea legislativa si competenta unui parlamentar: "Dorinta mea de a accede la un astfel de grup este generata de necesitatea de a rezolva probleme care au devenit vitale pentru societatea romanesca, aspecte care nu-si gasesc rezolvarea de ani de zile. Eu vin din mediul rural, acolo mi-am desfasurat activitatea timp de 20 de ani si cunosc foarte bine problemele. Concret, voi insista pe implementarea programelor europene, ca banii care ar trebui sa ajunga la producator sa se faca intr-un mod corect si totodata, sa vina mai repede, cit si pe masurile de eficienta, pe valorificarea produselor agricole. De asemenea, as insista pe integrarea producatorilor agricoli in sisteme de asociere profesionale".

"Daca chiar credeti ca o sa fac cine stie ce, nu, de unul singur, nu se poate"

Anghel Dencu, prezentat de George Moisescu drept jurist, om de afaceri, care a mai candidat sub sigla PRM in 2000, a explicat ca, desi este bucurestean, are legatura cu Braila prin faptul ca sotia sa este braileanca. In plus, Dencu a declarat ca are citeva proiecte importante, la care are si finantare, dar deocamdata nu spune despre ce este vorba: "Cu ce pot sa ajut Braila? Cred ca toata lumea s-a saturat de politica care s-a facut pina acum. Eu cred ca brailenii ar putea sa ma voteze pe mine pentru ca eu am citeva proiecte deosebite, nu vreau sa le dezvalui acum, o sa fac un contract cu alegatorii, o sa merg intre ei personal, o sa le arat ce pot sa fac si daca ma intreaba cineva "dar de unde fonduri, ca proiectele sint marete?", ii spun ca avem si fonduri de la UE. Daca intr-un an de zile nu voi reusi sa fac ce mi-am propus, plec singur. Am citeva programe care sint si finantabile, le-am facut in alta parte. Daca va dori Primaria sa faca un parteneriat public-privat cu noi si sa realizam ceva deosebit in Braila, foarte bine!".
Valeriu Popa, fost director al Termocentralei, fost director al Centralei atomo-electrice de la Cernavoda si fost ministru al Energiei, a declarat ca a decis sa candideze pentru ca este nemultumit de faptul ca tot ce era bun, inainte de Revolutie, s-a distrus. Interesant este ca Popa, care se declara si el nou in politica, nu are habar de faptul ca Senatul, pentru care candideaza, este for legislativ: "Candidez pentru ca din '90, de cind am facut asa-zisa Revolutie, pina acum, au fost ai nostri, au venit ai nostri, noi am ramas tot ca prostii. Asta e singurul raspuns. Spuneti-mi dvs. ce a ramas, din tot ce a fost bun pina in 1990. Industria toata a disparut dupa butada lui Petre Roman ca industria este un morman de fier vechi. Eu nu am facut politica pina acum, dar vreau sa ajung si eu acolo, sa vad cum se face politica si daca pot, dupa puterile mele sa ajut sa se indrepte situatia. Asta vreau, daca o sa pot. La Senat nu o sa fac legi, inteleg ca Camera Deputatilor se ocupa, ea e organul legislativ. Daca chiar credeti ca o sa fac cine stie ce, nu, de unul singur, nu se poate".
L-am intrebat pe presedintele George Moisescu, el insusi candidat, de ce a acceptat organizatia locala PRM doi parasutati de la centru, in conditiile in care in mandatul actual a luat plasa cu deputatul Daniela Buruiana. Moisescu este insa de parere ca nu se poate vorbi despre Ionescu si Dencu ca despre niste "parasutati", pentru ca, desi sint bucuresteni, prima a mai fost deputat de Braila, iar al doilea are sotia din acest oras: "Ce inseamna parasutati? Toti cei care sint aici au mai candidat. Oamenii au venit sa candideze, si-au exprimat dorinta sa candideze in continuare, au tinut legatura cu filiala, deci nu e vorba de parasutati. Conducerea partidului nu ne-a fortat sa punem pe cineva pe lista. Sint membri ai filialei noastre".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii