Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Principalele beneficii ale uleiului de peste

Multi dintre noi au fost „fugariti” in copilarie cu lingurita de ulei de peste. Ceea ce nu intelegeam cu adevarat atunci era cat bine ne putea face. De retinut, uleiul de peste poate fi folosit atat pentru prevenirea unor probleme de sanatate, cat si pentru a le trata.

Numele ne spune cu precizie de unde provine. Dar stiti ce contine uleiul de peste? Ei bine, uleiul de peste este bogat in doua grupuri specifice de acizi grasi Omega-3 cunoscuti sub numele de acid docosahexaenoic (DHA) si acid eicosapentaenoic (EPA). De-a lungul vremii, au fost realizate multe studii despre rolul acizilor grasi esentiali Omega-3, respectiv al uleiul de peste. S-a descoperit ca are foarte multe beneficii pentru sanatate. Iata cateva dintre acestea.

Creste imunitatea

EPA si DHA, acizii grasi Omega-3 esentiali din uleiul de peste, sustin raspunsul natural al organismului impotriva inflamatiei prin cresterea productiei de celule T. DHA reduce incidenta mortii naturale a celulelor.

Sustine sanatatea creierului

Creierul este format din aproape 60% grasimi, iar o mare parte din aceasta grasime este reprezentata de acizi grasi Omega-3. Prin urmare, acesti acizi grasi sunt esentiali pentru functia normala a creierului. Studiile au demonstrat ca uleiul de peste poate preveni aparitia sau ameliorarea simptomelor unor tulburari psihice.

Lupta impotriva cancerului

Potrivit oamenilor de stiinta, exista multe dovezi care sugereaza ca Omega-3 inhiba cresterea celulelor canceroase (atat la animale, cat si la oameni). Uleiul de peste poate ajuta la prevenirea si tratarea diferitelor forme de cancer, inclusiv de colon, prostata, mamar si endometrial.

Uleiul de peste: are sau nu beneficii pentru sanatate?

Reduce greutatea si circumferinta taliei

Daca va aflati in lupta cu kilogramele in plus, puteti beneficia de un ajutor suplimentar din partea uleiului de peste. Acesta stimuleaza metabolismul si potentialul de ardere a grasimilor. De asemenea, acizii grasi Omega-3 par sa suprime apetitul si sa influenteze circumferinta taliei prin scaderea dimensiunii celulei adipoase.

Amelioreaza depresia si anxietatea

Persoanele cu depresie majora par sa aiba un nivel mai scazut de Omega-3 in sange. De asemenea, exista date care arata ca uleiul de peste si suplimentarea cu Omega-3 pot imbunatati simptomele depresiei. Potrivit anumitor cercetari, componenta EPA contribuie la reducerea simptomelor depresive mai mult decat DHA.

Citeste mai departe pe farmaciata.ro.
Categorie articol: 

Comentarii