Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Primul turneu de tenis pentru Georgia Crăciun după opt luni

• tenismena din Brăila participă la competiţie, în Grecia, la Heraklion • Crăciun a fost eliminată la simplu de Ani Amiraghyan din Armenia • Crăciun şi Ioana Gaşpar continuă turneul la dublu

 

După opt luni de pauză competiţională, cauzată de pandemia de coronavirus, Georgia Crăciun participă la un turneu de tenis de câmp în Grecia, la Heraklion şi, după primul tur, jucătoarea din Brăila a rămas în cursa pentru titlu doar la dublu.

Marţi, în primul meci de dublu, Georgia Crăciun şi Ioana Gaşpar s-au impus în două seturi, 6-1, 6-2, în faţa a două tenismene din Israel, Yarden Alder şi Nicole Khirin.

Miercuri, Georgia Crăciun a avut-o ca adversară, în primul tur la simplu, pe Ani Amiraghyan din Armenia, o jucătoare de 27 de ani cu rezultate foarte bune pe zgură. Înaintea meciului cu Crăciun,  Amiraghyan avea în palmares 14 victorii pe această suprafaţă de joc, din 17 meciuri disputate.

La simplu, pauza competiţională de de opt luni a afectat-o pe tânăra tenismenă din Brăila. Condusă cu 4-1 în setul inaugural, Crăciun a reuşit să se apropie la un singur ghem, 3-4, de adversara sa, însă Ani Amiraghyan s-a impus cu 6-3 în primul set. Nici setul al doilea nu a început sub cele mai bune auspicii pentru sportiva sponsorizată de omul de afaceri Florin Cârligea. După 2-2, Amiraghyan s-a desprins la 5-3 şi părea scăpată în câştigătoare. Georgia Crăciun a jucat însă foarte bine în acest set şi s-a impus cu 7-5 şi a trimis meciul în set decisiv. Faptul că a stat două luni în Grecia, pentru Ani Amiraghyan a contat foarte mult. Tenismena din Armenia s-a desprins la 5-2 în decisiv. A urmat o revenire în forţă a jucătoarei din Brăila, care a reuşit să egaleze la 5-5. Finalul de set a fost foarte bine gestionat de Amiraghyan, care s-a impus cu 7-5.

Georgia Crăciun continuă acest turneu în proba de dublu. Crăciun şi Gaşpar vor juca în turul al doilea cu Mell Elizabeth Gonza (Ecuador) şi Anca Todoni (România).
Categorie articol: 

Comentarii