Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Primul succes al petrolistilor la Oil Terminal

Formatia petrolista a reusit in etapa intermediara de marti sa obtina primul succes in deplasare din acest tur de campionat, dar si primul din istoria intilnirilor directe dintre cel doua formatii, la tarmul Marii Negre.
Meciul a fost controlat in totalitate de oaspeti care puteau deschide scorul inca din minutul 5 daca portarul Dragulin nu ar fi avut o interventie buna la sutul lui Lupu.
Doua minute mai tirziu, atacantul constantean Nita a incercat sa-l surprinda cu un sut din marginea careului pe Cristea, insa portarul oaspetilor a fost pe faza.
Costel Rosu si din nou Nita trec pe linga deschiderea scorului dupa care se deruleaza cea mai mare ocazie a Petrolului. Dragulin a iesit la o combinatie cu unul dintre fundasii centrali, Berceanu i-a furat mingea, a sutat spre poarta goala, insa liberoul formatiei gazda, Stefan, a reusit sa respinga in extremis, de pe linia portii.
In penultimul minut al primei parti, Zainea a marcat pentru Petrolul insa reusita lui a fost anulata, arbitrul de centru considerind ca fundasul oaspetilor a faultat in atac.

Un gol de trei puncte

Berceanu iroseste prima ocazie a partii secunde, dupa care urmeaza o perioada de dominare a gazdelor si doua interventii foarte bune ale portarului petrolist. Cristea a gresit in minutul 50, dar tot el a revenit si a reusit sa pareze golul, iar dupa alte cinci minute a deviat in corner mingea sutata foarte puternic, de la 20 de metri, de Panait.
Treptat, petrolistii si-au revenit "din pumni", au echilibrat jocul si cu zece minute inainte de final au marcat, prin Costel Rosu, dupa o pasa inspirata a lui Balta. Aflat la una dintre cele mai bune evolutii din acest sezon, Rosu i-a dat, la rindul lui, o pasa ideala lui Moldoveanu, insa colegul lui din linia mediana a sutat pe linga poarta.
In ultimele sapte minute s-a jucat pe contre, insa nici una dintre formatii nu a reusit sa combine in careul advers, astfel ca Petrolul a obtinut primul succes la Oil Terminal, trei puncte la adevar si un moral bun inaintea disputei din runda a patra, cu Rocar ANEFS Bucuresti.
"Am reusit sa facem un joc strategic bun, iar principalul nostru obiectiv a fost sa primim gol. Nu numai ca am reusit acest lucru, dar chiar am si marcat un gol pe finalul meciului care pina la urma s-a dovedit a fi decisiv in stabilirea scorului final. Este prima victorie a noastra la Constanta, cu Oil Terminal si sper ca vom reusi sa ne mobilizam in continuare pentru a ajunge cit mai repede pe podium", a declarat presedintele Iancu Teodorescu.
Petrolul: Cristea - Bosoi, Zainea, Em. Cristian, Bratu (min. 71: Stanciulescu - Rosu (min. 80: Grosu), Balta, Smeu, Bandarica (min. 50: Moldoveanu) - Berceanu (min. 89: Hrinca), Lupu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii