Mergi la conţinutul principal

Primul an fara rateuri la Admiterea computerizata

Joi, dupa-amiaza, Ministerul Educatiei Nationale a afisat rezultatele repartizarii computerizate la licee. Pentru prima data, de cind se aplica acest program, judetul Braila nu are nici un elev ramas nerepartizat, performanta unica in tara. La Bucuresti au ramas nerepartizati 322 de candidati, in Alba 9, la Iasi 34, in Olt 39, iar la Galati 11. Inspectorul scolar general adjunct Lucica Visalon a declarat ca acest lucru inseamna ca la Braila s-a lucrat fara greseala, ca atit personalul care a prelucrat baza de date, cit si copiii si parintii si-au facut bine si responsabil treaba. La nivelul judetului Braila au ramas nerealizate sapte clase la liceu, cite trei profil tehnic, profil servicii si una resurse naturale la unitatile scolare: "Nenitescu", "Edmond Nicolau", "Gh. K. Constantinescu", "Oncescu" Ianca, "Istrati" si "Matei Basarab" Maxineni. Din afara judetului s-au inscris la Braila 25 de candidati, majoritatea provenind din judetele Galati si Tulcea.
La scolile de arte si meserii s-au ocupat doar 19 locuri dintre cele 1.568, o alta parte urmind sa se ocupe in etapa a doua a admiterii computerizate din 24 iulie. Cele mai multe locuri s-au ocupat la Colegiul Economic "Ion Ghica", pentru calificarea "Turism si alimentatie" - 8 elevi. La celelalte scoli s-au ocupat cite un loc sau doua.

Specializarea filologie-bilingv engleza la mare cautare - ultima medie de admitere, mai mare decit anul trecut

La licee, in general, mediile sint putin mai mici decit anul trecut, dar nu semnificativ, diferentele fiind de una pina la zece sutimi. Sint doar citeva situatii in care ultima medie de admitere a fost ceva mai mare decit ultima medie de admitere de anul trecut: la profilul stiinte sociale, matematica-informatica si filologie bilingv engleza de la "Murgoci", la stiinte sociale si filologie bilingv engleza de la "Iorga" si la filologie la "Cerna". La "Murgoci" ultima medie de admitere a fost 9,21 la matematica-informatica, 9,07 la stiintele naturii, 9,15 la stiinte sociale, 9,48 la matematica-informatica bilingv engleza si 9,22 la filologie biling engleza. La "Balcescu" ultimele medii de admitere au fost cu citeva sutimi mai mici decit anul trecut: 9,11 la matematica-informatica, 8,96 la stiintele naturii, 8,55 la filologie bilingv franceza. La "Iorga", la matematica-informatica ultima medie a fost 8,92, la stiinte sociale a fost 8,97, iar la filologie bilingv engleza 8,86. La Liceul "Perpessicius", la matematica-informatica ultima medie a fost 8,45, la stiintele naturii a fost 8,33, iar la filologie 8,23. Grupul Scolar "Ana Aslan" a avut in acest an ultima medie 7,78, iar la Colegiul Economic "Ion Ghica" a fost 8,08. De asemenea, la Liceul cu Program Sportiv ultima medie la filologie a fost 7,79, la "Sebastian" la matematica-informatica ultima medie a fost 7,67, la stiintele naturii este 7,59, la filologie 7,51, la stiinte sociale 7,63, iar la "Brancusi" ultima medie la matematica-informatica este 7,30, si la resurse naturale 7,07. La Grupul Scolar Insuratei la matematica-informatica ultima medie a fost 7,47, iar la filologie 6,48. Pentru celelalte unitati scolare ultima medie de admitere variaza in jurul notei sase: "Nenitescu", "Edmond Nicolau", "Gh. K. Constantinescu", "Moisil", "Saligny", "Brancoveanu", "Valsan" Faurei, "Istrati", "Angelescu" Ianca. Cu clasele ramase neformate, inca nu se stie ce se va intimpla. Inspectorul scolar general adjunct Lucica Visalon a precizat ca aceste locuri ar putea fi ocupate de elevi care au promovat Testarea Nationala in alt judet sau cei care nu vor promova probele de aptitudini la liceele vocationale in etapa a doua a admiterii computerizate.
In urma acestei admiteri ar mai fi de remarcat ca elevii care au medie mare la gimnaziu, dar au medie mica la Testele Nationale nu s-au putut apropia de liceele unde ultima medie de admitere a fost peste 8,50, in schimb, la liceele bune din esalonul doi, au intrat destul de multi asemenea candidati. O eleva din Agaua, care a avut media in gimnaziu 9,44 si care la proba de matematica a Testarii Nationale a luat 5,05 a reusit sa intre la Colegiul Economic, sau alti elevi din Mihai Bravu sau Scortaru Vechi, care au obtinut note de cinci la proba de matemtica, dar aveau media peste 9,50 la gimnaziu au reusit sa intre la Grupul Scolar "Ana Aslan". Tot la aceste licee bune din esalonul doi mai este de remarcat ca nici clasele nu sint foarte omogene, diferentele intre primul si ultimul admis fiind de aproximativ doua puncte. La licee foarte bune, din contra, clasele sint mult mai omogene, diferentele dintre primul admis si ultimul fiind cam de 50 de sutimi. Omogenitatea unei clase vine in sprijinul cadrului didactic, iar calitatea educatiei primite sporeste intr-o asemenea clasa.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro