Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Primul eșec în grupa D a EHF European League pentru HC Dunărea

* formația brăileană a condus cu 14-11 la pauză, dar a fost învinsă cu 27-25 de Siofok KC * un nou joc foarte bun făcut de Elena Șerban * de la echipa gazdă s-au mai remarcat Kanaval și Dache

 

HC Dunărea a suferit primul eșec în grupa D a EHF European League, 25-27, în partida cu Siofok KC din Ungaria, dar păstrează, în continuare, șanse reale la calificarea în faza următoare a competiției. Probabil, dacă s-ar fi jucat cu public, formația de handbal brăileană ar fi câștigat primul derby al grupei D. Jucătoarea meciului a fost portarul Elena Șerban, care și-a trecut în cont 16 parade.

Partida putea fi câștigată și de HC Dunărea, formația brăileană fiind practic în “cărți”, pentru victorie, până în minutul 53, moment al jocului în care s-a înregistrat ultima egalitate, 23-23. Finalul de meci a fost mai bine gestionat de echipa din Ungaria pentru că antrenorul Zdravko Zovko a fost mai inspirat decât Neven Hrupec, în ceea ce

le-a cerut elevelor sale.

Partida din Polivalentă a început furtunos. HC Dunărea a condus cu

1-0 și 2-1, însă Siofok KC a egalat în minutul 5, iar, după golul marcat de Niombla, conducea la două goluri diferență, min. 11: 5-3. Dmitrovic și Dache au marcat pentru echipa gazdă și egalitatea s-a restabilit în minutul 14.

Din acest moment HC Dunărea s-a apărat foarte bine, a fructificat fazele de atac și, în minutul 20, s-a desprins la trei lungimi, 8-5. Iar acest decalaj s-a menținut până la pauză, 14-11, pentru echipa gazdă.

Repriza a doua a fost la fel de spectaculoasă și cu răsturnări de situații. HC Dunărea a condus din nou la trei goluri, 15-12, în minutul 32. Siofok KC nu a renunțat la luptă și în minutul 36 a restabilit egalitatea, 16-16, după golul marcat de Jezic. Echipa gazdă a condus cu 18-17 după golul marcat de Kanaval, Elena Șerban a reușit o dublă paradă în aceeași fază, iar după golurile înscrise de Udriștoiu și Dache, în minutul 44, HC Dunărea avea din nou un avantaj de trei goluri, 20-17. Cele două combatante au mers cap la cap până în minutul 51, când s-a consemnat ultima egalitate, 23-23. Echipa din Ungaria a trecut în avantaj, 24-23 și a urmat un minut care a decis soarta partidei. La acest scor, Șerban a avut din nou o intervenție spectaculoasă, dar HC Dunărea nu a reușit să marcheze la următorul atac deoarece și în poarta adversarei, Melinda Szikora, a avut o dublă paradă și nu a primit gol. Iar Siofok KC a marcat prin Such și s-a desprins la 25-23 și a câștigat jocul cu 27-25.

 

Declarații după meci:

“A fost un meci echilibrat în care victoria a revenit, cu șansă, echipei vizitatoare, cum dealtfel o puteam obține și noi. Această nereușită nu ne demobilizează, din contră, vom analiza cu staff-ul tehnic erorile din acest meci și vom aborda cu luciditate viitoarele întâlniri din EHF și Liga Florilor. Credem că valoarea lotului nostru va demonstra că suntem o echipă competitivă în ambele competiții”, ne-a declarat George Caranica, președintele clubului HC Dunărea.

“Acest joc a trecut, iar de luni ne vom pregăti din toate punctele de vedere pentru meciul de joi cu SCM Rm. Vâlcea. O partidă în care, deși vom întâlni campioana, o vom aborda cu încredere și curaj. Ne dorim o evoluție bună care să-i bucure pe iubitorii handbalului brăilean care vor urmări meciul pe TVR 2”, a precizat cu acest prilej, profesorul Marian Neta, vicepreședintele clubului brăilean.

Pentru HC Dunărea au înscris Kanaval 8 goluri, Udriștioiu 5, Dache 5, Dmitrovic 2, Sazdovska 2, Tamires 2, Czeczi 1, iar pentru Siofok au marcat Horacek 6 goluri, Niombla 5, Jezic 4, Such 4, Tomori 3, Harsfalvi 3, Toth 2.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii