Mergi la conţinutul principal

Primul concurs de titularizare supravegheat video

Astăzi viitorii profesori susţin examenul de titularizare în cele două centre stabilite la nivel judeţean, la Colegiul Tehnic "Neniţescu" şi Colegiul Sanitar "Aslan". Pentru prima dată în istoria acestui examen, profesorii vor avea supraveghere video în fiecare sală, astfel că va fi aproape imposibil să se trişeze, iar concurenţa este incredibilă.
Cei 728 de candidaţi înscrişi vor concura pentru doar 61 de posturi titularizabile scoase la concurs anul acesta. Dacă acum câţiva ani majoritatea celor înscrişi erau suplinitori, acum numai 88% sunt suplinitori sau titulari, restul sunt persoane care nu au mai fost angajate sau sunt angajate în alte domenii.
În acest an 44 de cadre didactice titulare s-au înscris în concursul de titularizare pentru a obţine un post mai bun la disciplinele: învăţători - 13, limba română - 9, educatoare - 5, matematică - 5, istorie - 4, franceză - 2, educaţie fizică, engleză, educaţie muzicală, educaţie tehnologică, informatică, germană - câte unul. Dintre cei care nu au mai lucrat în învăţământ, 54 nu au niciun statut, adică au terminat în 2011 facultatea sau au fost şomeri, iar alţi 35 sunt candidaţi veniţi din alte domenii de activitate.
Cele 61 de posturi titularizabile au fost scoase la disciplinele: arhitectură - 1, biologie - 2, dans clasic - 2, desen proiectiv - 1, educatoare - 24, învăţători - 3, engleză - 1, franceză - 2, limba rromani - 1, limba română - 2, matematică - 6, muzică instrumentală - 10, profesor documentarist - 2, profesor logoped - 2, religie ortodoxă - 1, şah - 1. Cea mai mare concurenţă se înregistrează la limba română, 41/loc, limba engleză, 38/loc, învăţători, 24/loc, franceză, 15,5/loc, biologie, 10,5/loc, matematică, 5/loc.
La alte discipline concurenţa este ridicată, însă în limite fireşti: educatoare - 3,6/loc, profesor documentarist - 1/loc, dar sunt şi altele unde nu este nici un înscris: arhitectură, dans clasic, desen proiectiv, muzică instrumentală, şah.

La istorie sunt 44 de candidaţi pentru 14 posturi netitularizabile

Cei care vor lua peste şapte la concurs, dar nu vor avea disponibil un post titularizabil, vor putea ocupa un post netitularizabil din cele 269 scoase la concurs, conform specializării. Astfel, concurenţa la unele discipline mai scade, ajungându-se la educatoare să nu mai existe pentru că sunt aici 74 de posturi netitularizabile, 25 titularizabile şi s-au înscris 90 de candidaţi. Pe de altă parte, la învăţători sunt doar 26 de posturi disponibile pentru 73 de candidaţi. La educaţie fizică nu e niciun post titularizabil, ci doar unul netitularizabil şi alte aproximativ opt catedre formate din posturi incomplete, adică un total de nouă posturi pentru 35 de oameni. Situaţii similare sunt şi la alte discipline precum informatica. Aici nu este niciun post titularizabil, doar unul netitularizabil şi alte cinci posturi formate din opţionale, adică şapte posturi pentru 26 de înscrişi. La istorie s-au înscris 44 de candidaţi şi nu e niciun post titularizabil, doar opt posturi netitularizabile şi alte şase catedre din posturi incomplete, în total 14 locuri. La mecanică sunt zece înscrişi pentru un singur post şi acela netitularizabil, deşi la titularizările din februarie postul din această specializare de la Grupul Şcolar "Neniţescu" fusese declarat titularizabil. Şi la psihopedagogie specială sunt 40 de înscrişi pentru cinci posturi netitularizabile. La această specializare sunt cei mai mulţi înscrişi care vin din afara sistemului de învăţământ, 6, dintr-un total de 35.
După ce vor susţine astăzi concursul de titularizare, pe 18 iulie se vor afişa rezultatele, iar pe 21 iulie se vor afişa rezultatele finale, după contestaţii. Vor urma repartizările pentru cele 61 de posturi titularizabile în perioada 22 - 25 iulie. Interesant este că pentru prima dată, posturile titularizabile rămase neocupate pentru că nu au fost înscrişi, vor putea fi ocupate de candidaţi interesaţi din alte judeţe într-o etapă ulterioară. Abia după ce se va încerca ocuparea posturilor titularizabile în acest fel, catedrele care rămân vor fi declarate netitularizabile şi vor fi scoase pentru ocupare prin suplinire în luna august.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro