Mergi la conţinutul principal

Primii pasi in poker: Cat de repede poate invata jocul un incepator?

Primii pasi sunt intotdeauna cei mai grei. Fie ca vorbim despre primii pasi atunci cand suntem mici ori de cei efectuati atunci cand suntem adulti, intr-un domeniu total necunoscut noua. Insa aproape intotdeauna putem beneficia de ajutor din partea celor apropiati noua: parinti, profesori, prieteni. De ce ar fi diferit in poker? Doar ca in rolul calauzei vom intra noi, oferindu-ti cu atentie ajutor la primii pasi in poker. Un sport al mintii presarat cu nitel noroc, pe care-l vei putea incerca de placere cu prieteni sau pe mize reale in mediul online.

 

Porneste cu baza si invata terminologia

 

Prima problema cu care se lovesc cei mai multi incepatori in ale pokerului este dorinta de a progresa cat mai repede. Adevarul e ca nu se dau examene ca la scoala, insa realitatea nivelului tau ti-o ofera rezultatele. Baza pokerului nu este foarte greu de invatat, dar trebuie sa insisti pe ea pana o stapanesti si trezit din somn la 3 noaptea. Primul pas este sa studiezi taria mainilor. Este ABC-ul pokerului si punctul de pornire, de initiere. Pe urma, vei da peste terminologie, care este ceva mai complicata, asta deoarece contine multe denumiri si care la randul lor dezvolta mai multe strategii, fiecare in parte. Cuvintele de baza vor fi flop (primele trei carti comune asezate pe masa), turn (a patra strada comuna), river (a cincea carte comuna), call (a contribui la pot cu o suma egala cu ultimul pariu sau ultima plusare), raise (a mari valoarea pariului curent), fold (a renunta la mana), big blind (cel mai mare dintre cele doua pariuri fortate), small blind (cel mai mic dintre cele doua pariuri fortate), all-in (atunci cand impingi toate jetoanele de le ai in fata), etc. Bineinteles, glosarul de termeni pentru poker este stufos si se cere studiat de mai multe ori. Odata ce vei fi familarizat cu toate aceste elemente, te vei simti cu adevarat in largul tau la masa de poker, constient ca stapanesti bazele acestui joc.

 

Joaca doar cat iti permite timpul si buzunarul

 

Odata ce ai invatat bazele pokerului, urmatorul pas ar fi organizarea timpul si bugetul pentru acest joc. Sigur, nu este obligatoriu mizarea pe bani reali, deoarece exista si”play money”, insa nivelul de concentrare e mult mai ridicat atunci cand ai ceva de castigat (in afara de experienta). Atentie, insa! Multi fac greseala si se arunca direct la sume ce le depasesc bugetul. In plus, investesc din timpul pe care il au planuit in alta parte (serviciu, cu familia, cu prietenii). La fel ca la orice joc, exista nivele pe care trebuie sa le treci pentru a progresa, nu poti sa faci saltul direct la un stagiu avansat. Calibreaza-ti bugetul asa cum crezi de cuviinta, insa fara a-ti afecta restul deciziilor pe care le iei in viata.

 

Dezvolta-ti jocul si inspira-te de la cei mai buni

 

Dupa ce te-ai pus la punct cu terminologia de baza, ti-ai organizat timpul si bugetul, este normal ca urmatorul tau pas sa fie un salt inainte in intelegea acestui joc. Stii cum trebuie sa actionezi atunci cand joci din “buton”? Evident, prima oara trebuie sa intelegi ce inseamna acest lucru. Termenul este folosit pentru a indica jucatorul care se afla in pozitia dealerului virtual. Dar aceasta pozitie ii ofera jucatorului si posibilitatea sa vorbeasca ultimul la mana odata ce flopul este intors.

In 2019, jucatorii aflati inca la inceput au posbilitatea sa invete si din alte surse, nu doar din carti. Clipuri pe Youtube cu maini studiate si explicate pot fi de folos pentru a intelege anumite “pattern-uri” in acest joc. De-asemenea, exista jucatori pe Twitch sau pe alte platforme de streaming care transmit sesiuni de joc. Deseori, ei vorbesc cu cei din comunitatea respectiva si dezvaluie ratiunile din spatele deciziilor pe care le efectueaza in timpul jocului.

Poker-ul este un joc usor de explorat atata timp cat urmezi pasii normali cu intelepciune si rabdare. Primii pasi, totusi,  nu sunt cei mai usori, mai ales ca te confrunti cu ceva nou, un “teritoriu virgin”. Insa vei descoperi in poker un joc al mintii ce-ti extrage multe alte calitati, unele latente.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro