Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Primii doi brăileni care vor intra în carantină instituționalizată. Urmează să le fie prelevate probe

* aceștia s-au întors recent din Italia, din zone afectate de COVID-19 * în cursul zilei de astăzi, urmează să li se preleve probe ce vor fi trimise la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” pentru analiză * rezultatele sunt singura metodă de a stabili dacă persoanele sunt infectate sau nu* prefectul Cătălin Boboc îndeamnă la calm și informare din surse oficiale

 

 

Brăila se alătură județelor care au persoane aflate în carantină instituționalizată. Două persoane vor fi duse într-un centru special, unde vor sta în carantină timp de 14 zile, deoarece s-au întors recent din Italia. Asta nu înseamnă că aceste persoane sunt bolnave, ba mai mult, potrivit oficialilor, nici măcar nu prezintă simptome deocamdată, dar acesta este protocolul ce trebuie urmat. În cursul zilei de astăzi, urmează să fie le fie prelevate probe ce vor fi trimise la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”.

Cel care a oferit declarații presei pe marginea acestui subiect a fost prefectul Cătălin Boboc, care a îndemnat la calm și la informare din surse oficiale. „În continuare, din fericire, în județul Brăila nu avem niciun caz confirmat. În acest moment, urmează să intre în nivelul următor de izolare - în carantină instituționalizată - 2 persoane, pentru că vin din Italia, din zona roșie. Nu prezintă simptome, sunt în regulă, ca toți ceilalți. Acesta este un mediu izolat, au toate condițiile asigurate, este o măsură suplimentară, pentru că zona din care vin dânșii a trecut din harta galbenă în harta roșie. La intrarea în caratină li se vor preleva probe, repetându-se aceste analize la ieșirea din carantină. Sunt șanse ca aceste probe să iasă negative. Avem date că urmează să sosească și alți brăileni care vor fi conduși de la graniță către județul nostru și vreau să spun acest lucru și să-i rog pe brăileni să înțeleagă că și acele persoane sunt tot din Brăila, sunt de-ai noștri, sunt sănătoși, trebuie doar să fie monitorizați o perioadă de timp. Nu vreau să vehiculăm cifre, deoarece acestea sunt în dinamică. Îi rog pe brăileni să se informeze doar din surse oficiale, noi comunicăm destul de mult. Procedurile sunt destul de clare. Noi gestionăm situația destul de bine”, ne-a declarat Cătălin Boboc, prefectul județului Brăila.
Categorie articol: 

Comentarii