Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Primarul va prelua averea cluburilor municipale

• acesta a făcut anunţul la cea mai recentă şedinţă de CLM Brăila • edilul-şef Marian Dragomir a explicat că a purtat discuţii la Ministerul Tineretului şi Sportului şi a fost informat că bunurile care aparţin DJST vor fi preluate de CJ, iar cele ale cluburilor municipale de primării • în cazul nostru Primăria ar primi stadionul de atletism, baza nautică, sala Carantina şi pista de dirt track, pe care ar putea ulterior să le reabiliteze

 

Edilul-şef Marian Dragomir a ţinut să informeze consilierii locali municipali în cadrul celei mai recente şedinţe ordinare a CLM despre planurile sale privind sprijinirea Sportului în acest an. Printre acestea se numără şi preluarea câtorva imobile importante pe care ulterior ar trebui să le reabiliteze, precum stadionul de atletism, baza nautică, sala Carantina şi pista de dirt track.

Dragomir a ţinut în primul rând să sublinieze că finanţarea tuturor disciplinelor sportive se face conform bugetului aprobat în Consiliu pentru 2018, cu precizarea că municipalitatea este cu plata la zi în absolut toate cazurile.

“Handbalul a fost ajutat în mod suplimentar prin faptul că Primăria Municipiului Brăila a încheiat un acord de parteneriat şi de asociere cu Federaţia Română de Handbal şi competiţia pentru accederea în faza superioară, în prima ligă la handbal, s-a desfăşurat la Brăila, fiind susţinută financiar de Primărie. Ne manifestăm totala disponibilitate pentru susţinerea sportului atât în ceea ce priveşte finanţarea directă, dar şi încheierea unor parteneriate cu federaţiile de profil la nivel naţional, pentru că la fel ca şi în cazul boxului, handbalului, competiţii de nivel naţional sau internaţional să se desfăşoare la Brăila”, a declarat Dragomir.

 

Planurile pentru dezvoltarea bazelor sportive

Mergând pe aceeaşi linie, Dragomir a vorbit despre faptul că municipalitatea a alocat suma de aproximativ 2.130.000 euro pentru reabilitarea Bazinului Olimpic, bani prinşi deja în buget. De asemenea, Dragomir a explicat că a purtat, recent, discuţii la Ministerul Tineretului şi Sportului şi a fost informat că toate bunurile care aparţin Direcţiilor Judeţene de Sport şi Tineret vor fi preluate în viitorul apropiat de Consiliile Judeţene, iar cele ale cluburilor municipale de către primării.

“Vă informez că s-a semnat contractul şi pentru faza 1 proiectare DALI la Stadionul «Progresul», pentru reabilitarea acestuia. De asemenea, s-au transmis către Consiliul Judeţean şi Minister documente pentru preluarea pistei de dirt track de la stadionul municipal, astfel încât, după această preluare să putem semna o asociere cu Consiliul Judeţean în vederea depunerii unui proiect comun pentru finanţare, la fel ca şi în cazul Bazinului Olimpic, pe o cheltuială susţinută de Compania Naţională de Investiţii, Primăria Municipiului şi Consiliul Judeţean Brăila. Dar asta, atunci când totalitatea bunurilor care alcătuiesc stadionul municipal ne vor aparţine. Am avut discuţii în acest sens la Ministerul Tineretului şi Sportului şi toate bunurile, toate imobilele care au aparţinut Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport vor intra în patrimoniul Consiliilor Judeţene la nivel naţional, iar toate imobilele care aparţin în momentul de faţă cluburilor municipale vor intra în patrimoniul primăriilor localităţilor respective. În cazul nostru va fi vorba despre: stadionul de atletism, baza nautică, sala Carantina şi pista de dirt track. După transmiterea acestor imobile către Primăria Municipiului Brăila - în momentul de faţă existând doar o chestiune birocratică -, vom putea să demarăm şi la Stadionul Municipal, în baza acelei asocieri, proiectarea Faza 1, pentru investiţiile necesare”, a conchis Dragomir.
Categorie articol: 

Comentarii