Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Primarul spune «pas» propunerii PNL privind un serviciu de Divertisment

• în cadrul celei mai recente şedinţe a CLM Brăila, consilierul municipal PNL Petrică Popa a precizat că SC APT SA ar trebui să se ocupe de Pieţe, nu de partea de divertisment, aşa că a propus înfiinţarea unui serviciu distinct • primarul Marian Dragomir a afirmat recent că nu se pune problema de aşa ceva momentan, pentru că Primăria nu are atâtea posturi vacante • mai mult, un atare serviciu ar greva şi mai mult bugetul local, a subliniat edilul-şef

 

Edilul-şef Marian Dragomir nu simte nevoia înfiinţării unui serviciu în cadrul Primăriei, care să se ocupe strict de partea de divertisment. Propunerea îi aparţine consilierului municipal PNL Petrică Popa, care la cea mai recentă şedinţă ordinară a CLM Brăila, când s-a dezbătut un proiect privind SC Administraţia Pieţelor şi Târgurilor (APT) SA, a criticat faptul că entitatea se ocupă printre altele de gestionarea Orăşelului Copiilor şi a Grădinei Zoo, şi nu doar de pieţe, târguri, oboare, aşa cum ar fi normal. Acesta i-a transmis atunci primarului Marian Dragomir că ar fi ideal dacă municipalitatea ar avea un serviciu distinct pentru segmentul Divertisment, chiar şi dacă acest lucru ar însemna ca PSD-iştii să îşi impună un nou director.

“Cred că este bine să reconsiderăm poziţia pe care o are în cadrul organigramei Consiliului Local această Grădină Zoologică şi să încercăm să aducem pe alt palier acest lucru. Eu cred că tot ce înseamnă divertisment poate fi separat de alte servicii şi societăţi comerciale din cadrul Consiliului Local Municipal. APT SA ar trebui să se ocupe de pieţe, târguri şi oboare. Cred că este incorect ca pe o parte să dăm bani la APT inducând ideea că foloseşte aceşti bani şi în alte scopuri decât în acela de a subvenţiona activitatea de la Grădina Zoologică şi totodată să nu avem grijă de alte grădini din Municipiul Brăila. Trebuie un serviciu separat care să se ocupe de aceste lucruri şi bineînţeles un director de la PSD. Nu avem nimic împotrivă”, a declarat Popa, la vremea respectivă.

Primarul Marian Dragomir a comentat, recent, propunerea pe care a primit-o atunci din partea grupului PNL, însă a dorit să explice de ce o asemenea măsură nu ar fi oportună în acest moment pentru municipalitate.

 

Dragomir: «Ar trebui să avem alte posturi, alţi angajaţi, iar eu nu văd o prioritate din creşterea numărului personalului»

Edilul-şef Marian Dragomir a explicat că Primăria a mai avut un asemenea serviciu care se ocupa de zona de divertisment pe vremea când primar era Constantin Cibu, însă a fost desfiinţat chiar în timpul mandatului acestuia.

“Apoi, în mandatul domnului Simionescu, Piaţa din structura Primăriei a devenit societate comercială, ca urmare a faptului că schema de personal a Primăriei Municipiului Brăila trebuie să fie direct proporţională cu numărul locuitorilor din Municipiul Brăila. În concluzie, în momentul de faţă nu am avea suficiente posturi vacante la Primărie care să permită înfiinţarea unui nou serviciu. E valabil şi pentru o direcţie, un serviciu, un compartiment, sau un birou. Indiferent cum vrem să îi spunem, un astfel de serviciu presupune nişte posturi, iar la Primăria Municipiului Brăila nu vom avea aceste posturi vacante astfel încât să înfiinţăm o nouă direcţie”, a declarat Dragomir.

Cât despre ideea de a înfiinţa o societate comercială nouă care să preia segmentul Divertisment, Dragomir a afirmat că nu ar fi o idee prea bună dat fiind exemplul societăţii de turism şi divertisment “Rocreativ” de la Consiliul Judeţean, care nu prea a dat rezultate.

“Ştim cu toţii că societăţile comerciale nu au performat în Judeţul Brăila. Avem exemplul de la Consiliul Judeţean şi n-aş vrea să repetăm povestea la Primărie. Mai mult decât atât, acea societate comercială, care să gestioneze activitatea de divertisment nu va produce niciodată venituri, deoarece, aţi văzut că şi la Parcul Monument noi am scos acea taxă. Am preluat Orăşelul Copiilor de la Piaţă şi o să vedeţi că noi am unificat cu o sumă destul de importantă investiţiile pentru a demara anul acesta procedura de amenajare a Orăşelului Copiilor, inclusiv cu parcul de skate. În luna noiembrie va fi scos la licitaţie proiectul, în prima fază de proiectare, urmând ca anul viitor să scoatem la licitaţie şi execuţia, după ce vom aproba în Consiliul Local, să spunem aşa, indicatorii tehnico-economici. Iar eu nu vreau să ajungem în situaţia în care să taxăm intrarea în Părculeţul Copiilor. Niciodată! Intrarea va fi în continuare liberă. Cu alte cuvinte, înfiinţarea acestui serviciu ar conduce la creşterea cheltuielilor Primăriei Municipiului Brăila în momentul de faţă. Ar trebui să avem alte posturi, alţi angajaţi, iar eu nu văd o prioritate din creşterea numărului personalului”, a conchis Dragomir.

Reamintim că, în cadrul celei mai recente şedinţe a CLM Brăila, SC APT Brăila a primit un sprijin financiar de 200.000 lei pentru funcţionarea Grădinii Zoo în lunile rămase din acest an. De asemenea, consilierii au scăzut redevenţa societăţii de la 283.000 lei/an (23.583 lei/lună), la 195.589,41 lei/an (16.299 lei/lună). Aşa cum am anunţat în trecut, faptul că Parcul Zoo a generat în ultimii ani doar pierderi celor de la Pieţe, a stârnit contre şi un val de critici din partea consilierilor opoziţiei la vremea respectivă.
Categorie articol: 

Comentarii