Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Primarul Simionescu este un model de om politic

Dupa ce s-au angrenat intr-un conflict verbal destul de dur cu unii dintre liderii PSD Braila, in care s-au aruncat dintr-o parte in alta calificative precum " batrinel autist", "nesimtit", " fosila", liberalii braileni au decis sa nu mai raspunda invectivelor si jignirilor cu alte invective si jigniri, ci sa adopte, de acum inainte, un limbaj civilizat.
Primul care si-a aratat nemultumirea ca se apeleaza la cuvinte dure si acuzatii personale a fost chiar presedintele PNL, Constantin Cibu, care a fost implicat direct in schimbul de replici. Cibu a precizat ca atit el, cit si colegii sai nu doresc decit sa faca o opozitie constructiva si ca nu este normal ca unor critici firesti sa li se raspunda cu invective: "Orice cetatean al orasului are dreptul sa critice, cu atit mai mult un partid aflat in opozitie. Cuvintele folosite la adresa mea, ca sa plec la Alba Iulia, sa ii las in pace, sint incalificabile pentru un sef de partid si un presedinte de Consiliu Judetean. Eu niciodata nu mi-am permis ca atunci cind domnul Gheorghe Bunea Stancu a atacat administratia locala, sa-l intreb macar cite carti a citit in ultimul timp si sa-l trimit in orasul lui de bastina, de fapt in satul lui de bastina, Tichilesti, unde a cistigat 50 de voturi pentru Consiliul Judetean. Cu asemenea mod de a trata problema si a raspunde in fata criticilor mi se pare un lucru total nelalocul lui".
La rindul sau, consilierul municipal Petrica Popa a tinut sa precizeze ca nu este "vinzator de flori", asa cum l-a caracterizat in bataie de joc presedintele PSD Braila, ci producator de material floricol, ceea ce este cu totul altceva: "Nu vind flori, asa cum spune dinsul, este un hobby al meu din 1980, care in timp a devenit o mica afacere de familie si de care nu-mi este rusine, pentru ca o fac cu mare dragoste. Asta nu inseamna ca eu, indiferent cu ce ma ocup, chiar daca as vinde sticle si borcane en-gros la Braila sau la Macin, nu am dreptul de a vorbi, de a spune anumite lucruri care mi se pare inca nerezolvate sau rezolvate incorect. Acest drept mi-a fost dat pentru a patra oara prin calitatea de consilier municipal si cu atit mai mult, nu inteleg de ce domnul presedinte al CJ incepe sa considere judetul Braila un comitat. Judetul Braila este organziat administrativ, spre stiinta dinsului, pe criterii moderne si de aceea il rog, deocamdata, sa renunte la afirmatii care nu cadreaza cu functia de presedinte al CJ si nici cu cea de om si sa revina la reactii normale pe scena politica".

"Este de luat in calcul limbajul extraordinar de echilibrat al domnului primar Aurel Simionescu"

In ceea ce-l priveste, liberalul Giorgiu Coman a declarat ca reprezentantii PNL Braila au folosit, in general, un limbaj moderat, nu unul agresiv, atit in precedenta campanie electorala cit si dupa. El a dat ca exemplu comportamentul liderului PSD Aurel Simionescu, despre care crede ca isi respecta statutul de ales local si om politic: "Nu inteleg de ce unele persoane care au anumite functii in municipiul si judetul Braila folosesc un limbaj agresiv fata de presedintele PNL, cit si fata de unii membri ai organizatiei locale. As spune ca este de luat in calcul limbajul extraordinar de echilibrat al domnului primar Aurel Simionescu. Eu nu l-am auzit sa foloseasca un ton sau cuvinte agresive, daca a fost de dat o replica cuiva, a facut-o la modul civilizat si asta este o dovada in plus a faptului ca dinsul este cadru universitar si are un anumit nivel intelectual. Noi, liberalii, incepind cu aceasta conferinta de presa nu vom mai folosi un asemenea limbaj nelalocul lui, asa cum au facut-o altii. Este regretabil, traim in acest oras cu totii, ne intilnim. Este bine sa lasam loc de buna ziua, sa avem un comportament civilizat si este de apreciat, o spun inca o data, modul in care se comporta primarul Simionescu. Este un mod care ar trebui luat in considerare de toata lumea, nu doar de colegii sai din PSD".
Consilierul Petrica Popa a intarit spusele colegului sau, declarind ca
Simionescu poate fi un model de om politic, din acest punct de vedere: "Da, poate fi considerat un model, de ce sa n-o spunem. Asta din punct de vedere al comportamentului politic, din punct de vedere al functiei pe care o ocupa".
Citeva minute mai tirziu, in aceeasi conferinta de presa in care liberalii faceau apologia comportamentului civilizat, in contextul in care se comenta ca isi strica singur imaginea, si-si pericliteaza sansa de a aduna mai multe voturi, prin unele dintre declaratiile sale, Cibu a aratat mina cu degetul mijlociu ridicat, ca sa le arate ziaristilor cit ii pasa de ceea ce cred altii despre el si de numarul celor care-l voteaza. Asta, in contextul in care Cibu va candida din nou, de aceasta data, pentru un fotoliu de parlamentar, in toamna.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii