Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Primarul oraşului Însurăţei, declarat incompatibil de ANI

Încă un ales din Brăila a intrat, recent, sub lupa inspectorilor Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI). Este vorba despre Ionel Gheorghe, primarul PSD al oraşului Însurăţei, care a fost declarat incompatibil. ANI a emis, ieri, un comunicat de presă, prin care anunţă că imediat după alegerile din 2012, Gheorghe nu a renunţat la poziţia de membru în Consiliul de Administraţie al Grupului Şcolar Industrial din localitate. "S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 iunie - 03 octombrie 2012, întrucât a deţinut, simultan funcţia de primar, şi calitatea de membru în Consiliul de Administraţie al Grupului Şcolar Industrial Însurăţei (în prezent, Liceul Tehnologic "Nicolae Titulescu" Însurăţei), încălcând, astfel, dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003", se arată în comunicatul ANI. Contactat telefonic de către redactorii "Obiectiv - Vocea Brăilei", primarul oraşului Însurăţei nu s-a arătat surprins de decizia inspectorilor, punctând însă că nu a greşit cu nimic, activitatea sa la unitatea de învăţământ fiind neremunerată. "Am fost la şcoală de vreo două ori la Consiliul de Administraţie. Asta e. Mă aşteptam, pentru că ei sunt cu cartea în faţă, nu au sentimente. O să contest. Mă rog, la vremea respectivă Legea veche a Învăţământului era în funcţiune, după s-a înfiinţat ANI, însă atunci au uitat să modifice Legea Învăţământului şi uite aşa s-a ajuns la astfel de situaţii. După Legea veche a învăţământului nu exista problema incompatibilităţii, chestiunea asta a apărut după ce s-a înfiinţat ANI. Atunci, eu am rămas acolo, dar nu am luat niciun leu. Am încercat să ajut şcoala. Mă voi judeca, să văd dacă îmi găsesc dreptatea. Eu, în sinea mea, nu consider că am făcut o mare greşeală că am încercat să ajut şcoala. Dar, mă rog, alţii gândesc altfel", a declarat Gheorghe. Trebuie precizat că primarul oraşului Însurăţei face parte dintre aleşii care la finele lui 2014 au decis să profite de Ordonanţa 55, dată de Guvernul Ponta, şi să părăsească Noul PNL pentru a trece în barca PSD. Iniţial, acesta a candidat din partea Alianţei pentru Viitorul Brăilei, ca membru PDL.

Şi vicele din Însurăţei are probleme cu ANI

Reamintim că şi fostul viceprimar al oraşului Însurăţei, Ştefan Paul Alexandru, care de asemenea a migrat de la PDL către PSD alături de primarul din localitate în baza "ordonanţa traseiştilor", a fost luat în vizor de către ANI, la începutul lunii martie. Alexandru este acuzat că a deţinut simultan funcţia de viceprimar al oraşului Însurăţei şi cea de administrator al unei societăţi comerciale, fiind în conflict de interese. Contactat atunci de redactorii "Obiectiv - Vocea Brăilei", acesta a declarat că, din punctul său de vedere, acuzaţiile care i se aduc nu sunt juste. Ulterior, ex-PDL-istul a decis să demisioneze din funcţia de viceprimar.
Tot la acest capitol trebuie punctat că Ionel Gheorghe nu este singurul primar brăilean aflat într-o astfel de situaţie. În iulie 2014, PNL-istul Nicolae Niţescu, primarul comunei Măraşu, a fost declarat incompatibil pe motiv că, din 2010, a avut simultan funcţia de primar şi calitatea de reprezentant al comunei în AGA la SC CUP Dunărea Brăila SA. De asemenea, în octombrie 2014, Alexandru Moşescu, primarul independent al comunei Mircea Vodă (ex-PNL), a fost acuzat de inspectorii ANI că a încheiat un contract de prestări servicii cu cabinetul medical al comunei, unde soţia sa este asistent.

 
Categorie articol: 

Comentarii